söndag 3 mars 2013

Jag garanterar om ni skulle veta vad djuren fick gå igenom, vilka de är och vad de känner, för att hamna på er tallrik skulle ni aldrig, aldrig kunna försvara ätande av djurprodukter (inklusive mjölk, ägg och honung).Oavsett slakthus eller slaktmetod,
Jag garanterar om ni skulle veta vad djuren fick gå igenom, vilka de är och vad de känner, för att hamna på er tallrik skulle ni aldrig, aldrig kunna försvara ätande av djurprodukter (inklusive mjölk, ägg och honung).
Man kan t.ex. se www.earthlings.com och filmer på www.vegankit.com för att lära sig mer om djuren.
Om man tycker det är moraliskt riktigt att döda en annan individ - så behandlar man henne som ett objekt. Kan man säga att man älskar människor om man dödar människor? Kan man säga att man älskar djur om man dödar djur eller betalar någon för att döda djur? Vi i vår kultur är bortkopplade till djuren och förståelsen att man genom sina matval orsakar ett annat djur ett liv i slaveri, lidande och förtryck.Vi är godhärtade, men genom att delta i ett förtryck av djur  och äta djurprodukter dagligen har vi blivit bortkopplade om vilka djuren är och dess värde. Jag var också det förut. Jag blev vegan i höstas.

Vad är det värsta förtryck som man kan orsaka en människa - timmars av lidande eller att mörda en människa? När det gäller andra djur än oss människor?
Alla djur är lika värda (inklusive människan). Djur har rätt till sitt liv.
Det värsta förtrycket av ett djur är att ta hennes liv, ta hennes frihet och ta hennes familj.

Kalvar och andra djur blir slaktade i miljontals varje dag (56 miljarder landlevande djur blir slaktade varje år) endast för att människor vill ha ost, mjölk och andra produkter. Se t.ex. denna film om det förtyck som mjölkindustrin orsakar djur: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rg3Yfdbs24I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar