söndag 3 mars 2013

Att äta ett ägg eller en död kyckling orsakar kycklingar och att hönor blir utnyttjade, dödade och får leva ett liv i slaveri.

Något som man kanske kan använda för att upplysa andra personer om ägg och konsekvenserna av att använda ägg. Lägg gärna till det som du tycker bör nämnas. Postade detta på DRA's hemsida:

Quorn innehåller ägg. Många andra "vegetariska" produkter innehåller ägg.

Att äta ägg, mjölk och smör och "kött" (de är döda djur, de är inte "kött") från fisk, kyckling eller andra djur, bidrar till djurs lidande, plåga och död, I Sverige och I andra länder.

I äggindustrin dödas hönor, tuppkycklingar. De får bo instängda. De får inte ett liv i frihet, de får oftast inte se dagsljus (varken ”frigående” höns eller ”burhöns”).

Människan utnyttjar dom. Tar deras ägg som de behöver för att få kalcium och andra näringsämnen som de förlorad när dem har lagt ägg.

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar, att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv.

Inga djur som i dagens samhälle används som ”produktionsenheter” får detta tillgodosätt. Människans slaveri med djuren orsakar idag att mer än 57 miljarder landlevande djur och mer än 1000 miljarder vattenlevande djur dödas. Detta för att djur får en status som och behandlas som ”egendom”när man tar deras ägg, mjölk, honung och dödar dom för läder och päls.

Rekommendar denna:
http://www.youtube.com/watch?v=Z7Gbq3lkKwY&feature=player_embedded
och denna: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/
och denna artikel: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/story-of-hens-chickens-their-tragic.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar