måndag 25 mars 2013

Kött, mjölk, ägg och att äta djur skadar människor, andra djur, miljön, orsakar fattigdom, svält, sjukdomar, global uppvärmning

Hej,

Jag tycker det ska serveras en mat som inte skadar någon annan individ - varken människor eller djur.
Icke-vegansk mat skadar människor, andra djur och miljön, leder till fattigdom och svält: http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

Vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade.
Om ni inte vill att någon ska utsätta er för onödigt lidande, så utsätt då inte andra för onödigt lidande.
Om vi inte vill bli tvingade att vara en del av en cirkus eller zoo eller annan fångenskap istället för att få leva ett naturligt liv i frihet, så ska vi inte tvinga andra till dessa.
Om vi vill hitta och leva vårt syfte i denna värld, så ska vi inte stjäla andras syfte.
Om vi inte vill bli utnyttjade ska vi inte utnyttja någon annan.
Om vi inte vill bli förslavade ska vi inte hålla någon annan som slavar.

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar och "produktionsenheter", att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv
Dessa är djur som vill leva, som har ett syfte, och som har en rätt att leva med sin familj och leva hela sina liv utan att bli orsakade lidande.

Om vi inte vill skada några djur, så ska vi bli veganer (sluta äta, klä sig i och använda djurprodukter, och på andra sätt sluta göra handlingar som skadar och dödar djur), som också påverkar människor och andra djur.
Om vi är för djurs rättigheter, måste vi också vara FÖR deras rättighet att leva hela sina naturliga liv utan att bli förtryckta, inklusive utan att bli dödade.
Om man inte vill bidra till djurförsök och annat djurförtryck, ska man inte förtrycka djur genom att döda dem och äta dem.

Rekommenderar denna föreläsning: http://www.youtube.com/watch?v=oLgGnP0pWzM
Alla sorters djurprodukter, inklusive ägg och mjölk, orsakar människor och andra djur fruktansvärt lidande, förtryck, svält och död: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/mjolkindustrin-innehaller-sa-mycket.html

-----
Mitt svar till en person:
Hej Alva,
Varsågod :)
Jättebra att du peppar andra!!!
Om vegetarian innebär att du slutat med alla djurprodukter -- så jättebra!!!
Andra djurprodukter också en väldigt dålig påverkan på miljön - och således oss människor och alla andra djur; förutom att direkt skada och döda djuren, splitta djurfamiljer, etcetera.
Jag rekommenderar även dessa resurser:
http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

https://www.facebook.com/abolitionistapproach
World Peace Diet av Will Tuttle ( www.worldpeacediet.org ); finns även på Spotify som ljudbok. En fantastisk bok!!

Skicka ett vän-request om du vill och andra som läser. Roligt att koppla samman med personer som bryr sig och vill förändra.
Ha en härlig vecka!! :)


......


Djuranvändningen av de djur som människan föder upp (endast för ”smak” eller ”kläder eller andra produkter) leder till oerhörd global uppvärming (forskning visar att det är över 51 procent av den totala påverkan (FN:s rapport säger 14 % men de har inte räknat med alla faktorer)). Vid 2030 kan endast den påverkan djurindustrin har ha värmt upp jorden 2 grader mer än det var under förra århundradet, vilket forskning har visat kommer ge ännu mycket mer katastrofal effekt än det ger idag i form av torka, översvämmningar, etc, med oerhört många människor (och andra djur) som får lida och dör som effekt.

Regnskogar och andra skogar huggs ner för att kor ska få stora betesmarker, och på det viset ökar växthusgaser.. Det krävs minst 2 hektar för en ko (ibland upp till 15 – 20 hektar) för en ko som matas med gräs. 3-4 ton metan-gas och koldioxid (genom enterisk fermentatition och andning), åtminstone 120 000 liter vatten för en ko (endast för att dricka), det kan vara upp till 4 miljoner till 8 miljoner liter vatten totalt (allt vatten som krävs totalt för att irrigera landet, vilket krävs på många ställen i världen).
På en hektar kan man istället odla 9000 - 22500 kg mat på. Denna mat räcker till flera personer och man kan även sända en del till svältande barn. Människor i Etiopien svälter, medan de föder upp omkring 60 miljoner landlevande djur för lokal och global konsumption (som äter mångdubbelt så mycket mat som människor och tar den mat som kan föda svältande människor) - om de blev plantbaserade så skulle svälten utrotas i Etiopien. http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

6 miljoner barn dör i svält varje år: Läs mer här: http://comfortablyunaware.com/blog/the-world-hunger-food-choice-connection-a-summary/ Hundratals miljoner är undernärda. De djur som människor tragiskt nog äter (inklusive "mjölkkor") tar maten dessa människor behöver. De cirka 60 miljarder landlevande djur som dödas per år (p.g.a ägg, mjölk och kött-industrin och allt annat utnyttjande av djur) äter mat som skulle kunna föda 9 miljarder människor.
Och för djurens rättigheter att leva i frihet, precis som vi människor har denna rätt. Om vi inte vill bli jagade och dödade så ska vi inte heller döda andra: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/vi-ska-behandla-andra-som-vi-sjalva.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar