tisdag 26 mars 2013

Namn på kött som säljes - "Glada grisar". Nej!! Det finns ingen gris som är glad av att förtryckas och dödas

Diskussion:Jag skrev följande som svar på en annons för kött som kallas "Glada utegrisar".
Det finns ingen gris som är glad av att bli dödad.
Det finns inget humant sätt att ta någon annan individs liv. Det finns ingen gris som är lycklig av att bli brutalt slaktad.
Om vi älskar grisar, så varför låter vi inte dom leva hela sin liv och dö en naturlig död?

Vi vet att djur inte mår bra av att bli skilda från sina föräldrar.
Vi vet att djur inte mår bra av att bli dödade.
Vi vet att djur inte vill bli dödade.
Om vi tar detta på allvar, ' Alla djur vi har hand om SKA HA DET BRA!', så måste vi som en konsekvens av detta bli veganer. Det är ett enkelt val, ett val av kärlek och empati, en tydlig deklaration att man är emot allt djurförtryck och inte själv deltar i detta genom sina val av kläder, mat, hygienprodukter, rengöringsprodukter eller andra val. [Rekommenderar www.vegankit.com ]

Att döda någon orsakar alltid lidande. Att splittra familjer orsakar alltid lidande.
Människan behandlar de flesta djuren som "produktionsenheter". Besök ett slakthus. Titta igenom glasen till ett mörkt hus där de föder upp grisar. Jag mår dåligt av det. Grisarna mår jättedåligt. Även om en gris har en bra uppväxt: vi dödar ingen individ som vi bryr oss om och älskar.
Rekommenderar www.vegankit.com för fler videos om djur.

vegankit.com
A comprehensive guide to going vegan


Frida Johansson  skrev: "Men då för alla de som inte kommer gå över till vegetariskt ville jag bara uppmana ett bättre alternativ!"

Om en person förtrycker människor, så uppmanar man henne inte att förtrycka människor på ett mer "humant" sätt, man uppmanar henne att sluta. Detsamma ska gälla andra arter. Det är ingen skillnad på människans rättigheter och andra djurs rättigheter.


Lösningen är inte fortsatt exploatering. Lösningen är att visa hur enkelt det är att leva veganskt helt utan några djurprodukter, och hur fel det är att döda en annan individ, orsaka onödigt lidande och död, ta hennes syfte, ta familjens älskade vän, bara för att tillfredställa ens "smaklökar"/"bekvämlighet".

"Glada grisar", är ett exempel på hur man får personer att se på djurutnyttjande som något etiskt bra, och det leder till fortsatt "egendom"-status för djur och fortsatt utsatthet och djurplågeri i alla dess former.

Om vi älskar någon, så uppmanar vi inte andra att gå och döda henne/honom. Här är det grisar som alla älskar och vill leva, och genom att sätta in en annons så uppmanar man andra att ta deras liv.

Att människor betraktar djur som "egendom" och dess konsekvenser. Se mer: http://www.abolitionistapproach.com/books/animals-property-and-the-law/
Läs mer här om slaveriet som vi utövar mot djuren: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar