lördag 23 mars 2013

Det är lika moraliskt fel att döda en dalmatin för att hon har dåligt hörsel, som att döda en gris för att man vill ha en "smakupplevelse"

"Min fundering: ska vi avliva barn som inte hör eller ser dåligt? Eller kanske dem som behöver en tandställning?"
Det är fint att du drar den parallellen. Alla djur - ko, hund eller människa - har samma rätt att leva som oss.

Ja, det är fruktansvärt!!! "Tamdjuren" är så fruktansvärt utsatta. T.ex. miljontals hundar dödas i världen av personer som inte längre vill ta hand om dem. Men i vårt samhälle så gäller det alla djur - kor, hästar, grisar, får. "Mjölkkor" blir t.ex. dödade efter att dem har blivit utnyttjade av människan i 5 år, och gjorts gravida mot sin vilja åtminstone 4 gånger för att människan ska få mjölk. Korna har också fått sina kalvar stulna en eller några dagar efter deras födsel - de får alltså nästan aldrig se sina barn. Alla djur i djur-industrin som finns för bl.a. "mat" och "kläder" - blir utnyttjade genom sitt liv för att sedan bli fråntagna deras eget liv och syfte helt och hållet.
Om vi anser att det är moraliskt fel att döda en dalmantin som ser dåligt (p.g.a. människans extrema avel),, så måste vi också anse att det är moraliskt fel att döda en "mjölkko", eftersom att människan inte kan ta mer av hennes mjölk, eller alla andra djur som blir utnyttjade för människans "smaklustar", "kläder", eller "bekvämlighet".

Häst, ko, gris, hund och alla andra djur - alla har de samma moraliska värde, alla har en själ, ett medvetande, alla känner smärta [finns även forskning på detta], alla vill leva,
ingen vill dö/lida för människas "smaklökar" eller "nöje" eller "underhållning", alla älskar sin familj och ingen vill skiljas från sin dyrbara familj.
Vi förstår att det är intuitivt fel att orsaka andra individer onödigt lidande, t.ex. att slå en hund. Att äta för "smak" är definitivt onödigt lidande.
Nej, djurprodukter behövs inte för optimal hälsa och faktum är att det skadar människans hälsa: http://www.adelicatebalance.com.au/ ).

Alla djur har en rätt att leva fria från människan begränsningar, med sin familj, hela sitt liv. De förtjänar att leva sin liv på ålderns höst - naturligt utan att bli dödad p.g.a att en person beordrat dödandet genom att beställt en produkt från djur.
Om vi är emot detta så finns det enkel lösning: att helt sluta att utnyttja djur genom att ta deras liv och ta det som tillhör dom (t.ex. ägg, honung) och deras barn (t.ex. mjölk) - att bli vegan (se www.vegankit.com för mer information, och World Peace Diet av Will Tuttle-en väldigt inspirerande bok (finns på Spotify)).
Denna livsstil leder till fred och frid för oss och alla djur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar