lördag 9 mars 2013

Det finns inget humant sätt att ta någon annan individs liv. Det finns ingen gris som är lycklig av att bli brutalt slaktad/dödad (oavsett metod).

Elisabet och alla andra som läser,
Det finns inget humant sätt att ta någon annan individs liv. Det finns ingen gris som är lycklig av att bli brutalt slaktad/dödad (oavsett metod).
Oavsett fisk eller annat djur. Vi vet inuitivt att det är moraliskt fel att orsaka en annan individ onödigt lidande. Allt djurutyttjande gör detta.

Och djuranvändningen leder till oerhörd global uppvärming (forskning visar att det är över 40 procent av den totala påverkan). Vid 2030 kan endast den påverkan djurindustrin har ha värmt upp jorden 2 grader mer än det var under förra århundradet, vilket forskning har visat kommer ge ännu mycket mer katastrofal effekt än det ger idag i form av torka, översvämmningar, etc, med oerhört många människor (och andra djur) som får lida och dör som effekt.
Faktum är att djur som haft ett bättre liv, t.ex. kor matade på gräs, bidrar mer till den globala uppvärmningen; och således bidrar mer till de fatala naturkatstrofer som vi kommer få se mer och mer p.g.a. djuranvändningen.
http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

6 miljoner människor dör i svält varje år: Läs mer här: http://comfortablyunaware.com/blog/the-world-hunger-food-choice-connection-a-summary/ Hundratals miljoner är undernärda. De djur som människor tragiskt nog äter (inklusive "mjölkkor") tar maten dessa människor behöver. De cirka 60 miljarder landlevande djur som dödas per år (p.g.a ägg, mjölk och kött-industrin och allt annat utnyttjande av djur) äter mat som skulle kunna föda 9 miljarder människor.

Vi vet att djur inte mår bra av att bli skilda från sina föräldrar. En fin video som visar kor och deras relationer till sin familj:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NLQ1Neec0EE

"Mjölk"kor lider och blir dödade eftersom personer dricker mjölk och äter ost. Förutom det så splittras familjer, starka band splittras mellan mor och hennes barn, kor blir våldtagna, får sin mjölk stulna (mjölk som kalvarna behöver), osv.: http://bloganders.blogspot.no/2013/02/mjolkkor-lider-och-blir-dodade-eftersom.html
Om vi tar detta på allvar att alla djur ska ha det bra så måste vi som en konsekvens av detta bli veganer. Det är ett enkelt val, ett val av kärlek och empati, en tydlig deklaration att man är emot allt djurförtryck och inte själv deltar i detta genom sina val av kläder, mat, hygienprodukter, rengöringsprodukter eller andra val. [Rekommenderar www.vegankit.com ]
Väldigt fin och inspirerande föreläsning: http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo

Jag blev vegan i höstas. Det var ett enkelt val -- för att jag vill att det här ska vara en planet där alla individer får vara fria, och inte förtryckas av människan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar