tisdag 19 mars 2013

Ovo-lakto-vegetarisk kost orsakar kor, kycklingar och andra djur lidande och död

Ang. festivalen:
Fast, mjölkprodukter, ägg och andra djurprodukter orsakar djur exakt samma lidande som kött, om inte mer. De flesta kor som dödas i Sverige kommer från mjölkindustrin. Mer än 5 miljoner tuppkycklingar dödas i Sverige per år - eftersom att äggindustrin inte kan gör tillräcklig ekonomiskt vinst på dessa.

En ko som har blivit behandlad väl under sitt liv lever cirka 20 till 30 år.
 Kor i Sverige blir dock dödade när de är 5 år - många av den enda anledningen att de inte kan producera mer mjölk till bonden.
 Om vi menar att det är etiskt fel att orsaka onödigt lidande och död till den hund som vi tar hand om och att vi älskar djur; ska vi också vara konsistenta och tillämpa denna princip på alla djur. Det är inte etiskt rätt att döda en människa och det är inte heller etiskt rätt att döda ett annat djur. Bara för att det är en annan "art", så blir det inte etiskt rätt.
 Djuren finns inte här för att vi ska låta de lida och döda de (och forskning bevisar det skadar också människans hälsa att dricka mjölk och äta fisk och andra djur: se denna dokumentär http://www.adelicatebalance.com.au/ (innehåller bl.a. forskning av forskaren bakom China Study).

 Djuren har sitt eget syfte här på jorden och genom att döda de och äta de - så förstör vi för dem och deras syfte. Om vi har kärlek och känner empati för kor så ska vi heller inte äta så att det orsakar död och lidande för en annan individ.
 [Det som jag skriver här kommer också mjölkbönder i Sverige att säga om du frågar dom.]

 Är inte det som om vi skulle döda hunden som vi tar hand om när hon/han var endast några år gammal ;'( bara för att vi inte längre kunde t.ex. utnyttja henne och ta mjölken som hon ska ge till sina ungar. Det vore ju fruktansvärt!!
 Mjölkkor i Sverige blir dödade när dem inte kan producera mer mjölk; och mjölkkossornas hankalvar blir också dödade. Kon blir ofrivilligt våldtagen(djur har rätt till sina kroppar) varje år och får sina kalvar stulna från henne varje år när de är endast 1 eller några dagar gamla, för att människan ska kunna få mer mjölk. För att en ko ska ge mjölk så måste hon vara gravid, hon görs gravid varje år, och får alltså sin kalv stulen varje år. Detta är lika illa som när en människomamma får det barn hon tar hand om stulet.

 Så om man ska jämföra detta med att ta hand om en hund. Så vore det som att vi separerade valparna från dess mor när de var 1 dag gammal (vilket är väldigt vanligt i Sverige-t.o.m. mjölkorganisationerna erkänner detta) -- dödade att manliga valpar när de var några månader gamla; och aldrig lät honvalparna få se sin mamma igen.

 Kon älskar sina kalvar och har rätt att vara med sina barn och inte år efter år få de stulna från henne. Tänk om man gjorde så med barn till människor - men bara för att barnen är av en annan art så är det ju absolut inte okej!
Om man inte vill delta i djurförtryck så måste man sluta med alla mjölkprodukter och andra djurprodukter: se www.vegankit.com och www.worldpeacediet.org (World Peace Diet, Will Tuttle, finns även på Spotify som ljudbok)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar