lördag 9 mars 2013

Att äta kött skövlar regnskogar.

Therese,
Hej!
Du skrev:
"En fråga ; som vego äter man soya el hur? För att få i sig protein som e viktigt för muskelmassa?? För att odla soya skövlar man regnskog, regnskogen är den del på jprden där mest koldioxid sugs upp, hur resonerar man där?"

Nej, man behöver inte äta soja.Och soja-produkter odlas t.ex. i USA. Om någon skövlar regnskog för att odla soja ska man självklart inte köpa den - eftersom det skadar miljön, oss människor och alla andra djur. Människan har orsakt en massutrotning och fortsätter orsaka den för var dag genom de matval som hon gör. Men om man inte vill skövla regnskogar så måste man bli vegan, eftersom att djurindustrin är orsak till massiva skövlingar av regnskogar.
Mer information i denna otroligt informativa och upplysande föreläsning: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DFws0f9s4Bas%26feature%3Dem-uploademail&h=4AQEuKXI9
Se den för att förstå vilken påverkan dina val har - oavsett om du dödar och äter ett djur från Sverige eller dödar och äter ett djur från annat land.

Om man äter en näringsrik vegansk kost är det omöjligt att inte få i sig tillräckligt med protein. Kolla på näringstabeller för olika grönsaker, frukter och legumer och se hur många gram protein de innehåller och hur mycket protein dom innehåller.
Se även denna artikel av Dr. John McDougall

Men 90% av soja i världen matas till boskap:

"Globalt sätt, även med extrema klimatändringar, så kan vi producera tillräckligt mycket spannmål för att föda dubbelt så många människor som det finns i världen. År 2011 så var det en rekordskörd av spannmål i världen globalt på hela 2,5 miljarder ton, men hälften av detta matades till djur i kött- och mjölkindustrin. 77 procent av allt grovt spannmål (såsom majs, vete, havre, etc.) och över 90 procent av all soja i hela världen matades till boskap. Så helt tydligt är inte problemet hur vi kan producera tillräckligt mycket mat för att föda de hungriga, utan var all denna mat som vi producerar globalt tar vägen, i tillägg till andra faktorer såsom prissättning, att bestämma policies, och utbildning. Detta kommer helt säkert att mer bli en viktig fråga då vi kommer att vara mer än 9 miljarder människor innan år 2050."
Snälla, läs denna artikel: http://comfortablyunaware.com/blog/the-world-hunger-food-choice-connection-a-summary/

Vad säger du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar