tisdag 5 mars 2013

Om vi tar detta på allvar, ' Alla djur vi har hand om SKA HA DET BRA!', så måste vi som en konsekvens av detta bli veganer.

" Alla djur vi har hand om SKA HA DET BRA! Det håller jag med om där har vi ett stort ansvar. "

Vi vet att djur inte mår bra av att bli skilda från sina föräldrar. En fin video som visar kor och deras relationer till sin familj:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NLQ1Neec0EE
Vi vet att djur inte mår bra av att bli dödade.
Vi vet att djur inte vill bli dödade.
Om vi tar detta på allvar, ' Alla djur vi har hand om SKA HA DET BRA!', så måste vi som en konsekvens av detta bli veganer. Det är ett enkelt val, ett val av kärlek och empati, en tydlig deklaration att man är emot allt djurförtryck och inte själv deltar i detta genom sina val av kläder, mat, hygienprodukter, rengöringsprodukter eller andra val.

Kor är inte människor, människor är inte kor. Men bara för att kor inte är människor, så är det fortfarande moraliskt fel att orsaka kor lidande (som du håller med om).
Att döda någon orsakar alltid lidande. Att splittra familjer orsakar alltid lidande.
Människan behandlar de flesta djuren som "produktionsenheter". Besök ett slakthus. Titta igenom glasen till ett mörkt hus där de föder upp grisar. Jag mår dåligt av det. Grisarna mår jättedåligt. Även om en gris har en bra uppväxt: vi dödar ingen individ som vi bryr oss om och älskar.

"Jag undrar också hur många hudar som växer upp med sina föräldrar? De flesta valpar säljs ju.."
Ja, det är jättesorgligt. En av anledningarna till att jag inte tycker  uppfödningsindustrin är moralisk riktig. Miljontals hundar och andra djur i hela världen blir dödade som en konsekvens av denna, individer som överger de hundar och andra djur som de tagit hand om. Nu finns det ett enormt behov av människor som räddar (genom att adoptera) hundar, katter och andra djur från att bli dödade av "djurgårdar", eller att bli dödade medans de väntar på att komma in på en "djurgård".

Djur kommer ha en "egendoms"-status så länge som individer anser det vara okej att äta djurprodukter eller på andra sätt utnyttja djur. Så länge som djur ses som "egendom" så har de inget egentligt skydd av lagen, och djurplågeri och djurtestning som t.ex. skett med Astra-hundarna kommer att fortsätta i hela världen.
Mer om detta: http://www.abolitionistapproach.com/media/slides/theory2.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar