fredag 8 mars 2013

Forskning har kommit fram till att djurhållning orsakar 40% av den globala uppvärmningen (inklusive de enorma mängder metangas som en ko bidrar med, och de enorma mängderna av skog som fälls ner och de växthusgaser detta orsakar)

Carrow skrev: "Anders Branderud: Du säger att djuranvändning leder till global uppvärmning, har du tänkt på hur mycket mer frukt/grönsaker/bönor(allt som nu finns i veganers kost) det skulle bli tvunget att importera? Till kalla länder där djuren har kunnat leva men knappt något kan växa. Om det skulle bli större import av sådant skulle nog den globala uppvärmningen bli minas lika stor om inte större."

Forskning har kommit fram till att djurhållning orsakar 40% av den globala uppvärmningen (inklusive de enorma mängder metangas som en ko bidrar med, och de enorma mängderna av skog som fälls ner och de växthusgaser detta orsakar. Detta inkluderar inte de enorma mängderna transporter som sker av "kött" runt om i hela världen. Om alla i världen blir veganer, så kommer vi kraftigt att kunna minimiera dessa transporterna - t.ex. de fattiga personerna i Etiopien som svälter får äta den mat som finns i deras land, istället för att maten ska gå till att föda djur i andra länder, och föda många djur med det tragiska öde att bli någons mat, som sedan exporteras till andra länder. I de allra flesta länder så kan man vara helt och hållet självförsörjande på växter. Om inte maten räcker till i det lokala området man bor i i en vegansk värld,så är det bäst att flytta för att göra så liten möjlig påverkan på miljön som möjligt. Att påverka miljön negativt skadar och dödar människor och andra djur. Nu pratar jag alltså om en vegansk värld, utan krig, rasism, art-diskriminering och annan sorts diskriminering där man lever i fred och frid och kan bo där man önskar förutsatt att man inte förstör för andra individer.

Djuranvändningen orsakar som sagt oerhörd global uppvärming. Vid 2030 kan endast den påverkan djurindustrin har ha värmt upp jorden 2 grader mer än det var under förra århundradet, vilket forskning har visat kommer ge ännu mycket mer katastrofal effekt än det ger idag i form av torka, översvämmningar, etc, med oerhört många människor och andra djur som får lida och dör som effekt.

Rekommenderar verkligen denna video för att man ska förstå hur oerhört katastrofal miljöpåverkan människan har genom sin djurhållning (fabriks-gårdsbruk och alla sorters djur som människan föder på grönt bete och dödar för en "smakupplevelse"): http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

Om man bryr sig om människor och andra djur så är det naturligt att man använder sin kärlek och empati till att jobba för att man ska påföra andra så lite lidande och död som möjligt genom sina val. Att bli vegan är nödvändigt för att åstadkomma detta. Rekommenderar sidan: www.vegankit.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar