onsdag 20 mars 2013

Djurskydds-lagar hjälper inte djur i en icke-vegansk värld där djur ses som egendom

Citat:
"Civiliserade människor ska väl ha förstånd och empati att inte skada eller plåga djur."
Fast de flesta människor är dock omedvetna hur mycket deras gärningar skadar och plågar djur.
Häst, ko, gris, hund och alla andra djur - alla har de samma moraliska värde, alla har en själ, ett medvetande, alla känner smärta [finns även forskning på detta], alla vill leva,
ingen vill dö/lida för människas "smaklökar" eller "nöje" eller "underhållning", alla älskar sin familj och ingen vill skiljas från sin dyrbara familj.
Vi förstår att det är intuitivt fel att orsaka andra individer onödigt lidande, t.ex. att slå en hund. Att äta för "smak" är definitivt  onödigt lidande.
Nej, djurprodukter behövs inte för optimal hälsa och faktum är att det skadar människans hälsa: http://www.adelicatebalance.com.au/  ).

Alla djur har en rätt att leva fria från människan begränsningar, med sin familj, hela sitt liv. De förtjänar att leva sin liv på ålderns höst - naturligt utan att bli dödad p.g.a att en person beordrat dödandet genom att beställt en produkt från djur.
Om vi är emot detta så finns det enkel lösning: att helt sluta att utnyttja djur genom att ta deras liv och ta det som tillhör dom (t.ex. ägg, honung) och deras barn (t.ex. mjölk) - att bli vegan (se www.vegankit.com för mer information, och World Peace Diet av Will Tuttle-en väldigt inspirerande bok).

Denna livsstil leder till fred och frid för oss och alla djur.
Lagar kan inte skydda djuren så länge som vårt samhälle betraktar djuren som objekt: http://www.abolitionistapproach.com/books/animals-property-and-the-law/#.UUnzG1dn0W6
Om vi vill att djuren ska bli va med sin egendom-status, så måste vi leva en vegansk livsstil och inspirera dem vi möter att bli veganer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar