tisdag 19 mars 2013

Äggindustrin i Sverige - kycklingar lider och blir dödade

Om man bryr sig om djurens välmående, måste man inte endast bry sig om huruvida djuren får sin näbb trimmad (vilket är fruktansvärt), utan även om det som är viktigst för djuren - vilket är att de får leva hela sina liv utan att bli dödade. Att bli dödad är värre än att få sin näbb trimmad.

Att äta ägg, mjölk och smör och "kött" (de är döda djur, de är inte "kött") från fisk, kyckling eller andra djur, bidrar till djurs lidande, plåga och död, I Sverige och I andra länder.

 I äggindustrin dödas hönor, tuppkycklingar. I Sverige dödas mer än 5 miljoner tuppkycklingar per år. Äggindustrin kan inte göra någon ekonomisk vinning av dom som "kött" till människan, utan maler ner om och säljer som annat.
Djuren får bo instängda. De får inte ett liv i frihet, de får oftast inte se dagsljus (varken ”frigående” höns eller ”burhöns”).

 Människan utnyttjar dom. Tar deras ägg som de behöver för att få kalcium och andra näringsämnen som de förlorat när dem har lagt ägg.

 Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar, att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv.

 Inga djur som i dagens samhälle används som ”produktionsenheter” får detta tillgodosätt. Människans slaveri med djuren orsakar idag att mer än 57 miljarder landlevande djur och mer än 1000 miljarder vattenlevande djur dödas. Detta för att djur får en status som och behandlas som ”egendom”när man tar deras ägg, mjölk, honung och dödar dom för läder och päls.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad (oavsett vilken art individen tillhör, det är fortfarande ett medvetande, en själ, en individ som vill leva och inte bli dödad, en kännande varelse).
Om du inte vill bli dödad, så döda inte någon (oavsett art).
Om du inte vill finna ditt syfte, så ta inte någon annans syfte.
Om du inte vill lida i onödan, så orsaka ingen onödigt lidande.

Alla sorters djurprodukter (mjölk, ägg honung, läder, ull, etcetera) orsakar att djur får leva i slaveri och påför de onödigt lidande och död. Om vi är emot detta, så ska vi göra den enkla och kärleksfulla gärningen att bli veganer. Mer information på www.vegankit.com
och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org ; den finns på Spotify).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar