torsdag 28 mars 2013

Äggfri, lamm och köttfri påsk för djurens skull

Nu är det påsk. Om vi älskar djur så ska vi undvika produkter från djur, ägg, lamm, osv.

T.ex. i äggindustrin dödas både tuppkycklingar och hönor. Bättre att handla på den empati och kärlek man har och inte bidra till de 15000 nyfödda kycklingar som dödas varje dag, förutom alla hönor som får mista livet i äggindustrin när industrin inte kan göra tillräcklig profit.

15 miljoner barn dör i svält varje år.Läs mer här: http://comfortablyunaware.com/blog/the-world-hunger-food-choice-connection-a-summary/ Hundratals miljoner är undernärda. De djur som människor tragiskt nog äter (inklusive "mjölkkor") äter maten dessa människor behöver. De cirka 60 miljarder landlevande djur som dödas per år (p.g.a ägg, mjölk och kött-industrin och allt annat utnyttjande av djur) äter mat som skulle kunna föda 9 miljarder människor. Lösningen är att sluta föda upp djur och maten kommer att räcka till alla.

Hönorna behöver ägg som de behöver för att få kalcium och andra näringsämnen som de förlorat när dem har lagt ägg (många hönor äter sina ägg för att få igen sin näring).

Alla djur har rätt att leva i frihet och inte vara människans slavar, att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv. Hönornas och kycklingarnas syfte är inte att få leva instängda på väldigt trånga utrymmet, bli utnyttjade hela sina liv och sedan bli dödade.
Djurens syfte är inte att bli dödade för "kött".
Kornas syfte är inte att bli "mjölkade", få sina kalvar stulna, och bli dödade när dem är cirka 5 år och bonden inte kan göra mer profit.

Rekommenderar denna föreläsning: http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar