söndag 3 mars 2013

Var drar du gränsen för vad som räknas som liv (djur,växter?)?

Anna, Alla som är medvetande, t.ex. getingar och många andra djur. Om vi inte vet så tar vi ingen risk - t.ex. om en person inte vet om en myra är medveten.

Jag tror att alla individer som har ett medvetande, alla personer som är ett jag, har en själ.Vi vet att djur är mer än bara ”päls-robotar”. Vi vet att de är individer som oss, som älskar att leva, älskar sina familjer, inte vill känna smärta och rädsla, tycker om andras sällskap, tycker om att leka och mysa, inte vill dö, etcetera.

Att orsaka djur onödigt lidande och död strider mot vår intuition som säger att det är fel. Att ta del av djurproduker, såsom mjölk, ägg,”kött”, honung, läderskor, rengöringsprodukter eller hygienprodukter eller stearinljus som innehåller ”grisfett”, etcetera, orsakar alla djur lidande, död och ett liv i fångenskap istället för i frihet. Därför har vi en moralisk skyldighet att undvika detta. Rekommenderar www.vegankit.com och http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/


Rekommenderar:
http://www.abolitionistapproach.com/a-frequently-asked-question-what-about-plants/#.UTOQxVdlQWk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar