onsdag 6 mars 2013

Runt om i hela världen så skövlas regnskogar och annan mark. Detta är mark som vilda djur lever i. Det pågar en massutrotning av arter i hela världen p.g.a. människan stjäl djurens habitat, jagar och fiskar i massiv skala

Hej Jörgen,

" Min uppfattning om veganer är att de oftast tar större ansvar än andra och att de knuffar utvecklingen i en riktning som jag tycker om."
Tack!

Du skriver: "
I min värld är det korna som bäst kan hjälpa mänskligheten till hållbar välfärd och god hälsa samtidigt som de skapar förutsättningar för ett rikare djurliv på hela planeten genom sin förmåga att bygga bördigare matjord."Bördig matjord går bra utan djur: http://gentleworld.org/beginners-guide-to-veganic-gardening/

15 miljoner barn dör i svält varje år --- eftersom att människor föder upp kor och föder dem mat som dessa barn behöver.
Om vi bryr oss om människor och djur så måste vi agera eftersom att om världen var vegansk skulle inga människor dö i världssvält, den empati som utvecklades för alla individer skulle resultera i att allt våld och alla krig upphörde (se boken www.worldpeacediet.org), 56 miljarder landlevande djur och mellan 1000 - 3000 miljarder vattenlevande djur + en mängd insekter skulle inte bli dödade varje år + alla djur (inklusive människor) som dör av den fruktansvärda miljöpåverkan som vi människor har (framförallt massiva slaktindustrin, inklusive fiskningen och miljöovänligt sätt att odla).
Läs mer här om hur en vegansk värld leder till slut på svält: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/22/quinoa-bolivian-farmers-meat-eaters-hunger

Mjölk leder till högre kolestorol och ökad risk för hjärtattack (alla med kolestorolvärde över 150 är i riskzonen): http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=EqKNfyUPzoU&feature=endscreen
Mer än 700000 i USA dör av hjärt och kärl-sjukdomar som helt beror på högt kolestorolvärde.

I Sverige var det sammanlagda antalet döda i hjärtsjukdom var 2003 ca 36 000, varav det stora flertalet med koronarsjukdom (ateroskleros i hjärtats kransartärer) som grundorsak. Det är cirka 1 per 300 personer. Så sorgligt, så sorgligt!!!

"ett rikare djurliv på hela planeten "
Runt om i hela världen så skövlas regnskogar och annan mark. Detta är mark som vilda djur lever i. Det pågar en massutrotning av arter i hela världen p.g.a. människan stjäl djurens habitat, jagar och fiskar i massiv skala: http://news.discovery.com/earth/weather-extreme-events/mass-extinction-humans-animals-110303.htm.

Du skriver:
"Men till skillnad från dig så anser jag att det ingår i vårt ansvar att både ge livet till djuren och ta det ifrån dem. Ett val som vi inte heller kan undfly. Hur många djur ska leva? Vilka djur är det som ska få leva, och hur ska deras liv se ut? "
Har inte alla djur en rätt att leva? Vem har gett oss rätten att ta en annan individs liv? Alla djur förtjänar att leva hela sina liv i frihet.
Människan och de andra djuren kan leva i symbios i det vilda utan att någon utnyttjar en annan. En relation ska alltid vara på bådas vilkor. Kor mår inte bra av att människan tar hennes mjölk, som innehåller dyrbar kalcium som hon behöver. Kon behöver sin mjölk. Vi behöver den inte. Att mjölka kor dödar både dem och oss (se ovanstående forskning).

Om vi inte ger djuren rätt att leva, så kan vi omöjligen försvara dem rätten att inte plågas. Om djur har ett moraliskt värde, så har de en rätt att leva hela sina liv utan att bli utnyttjade av människan (Väldigt fin artikel: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/ ).

Frid och fred,
Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar