fredag 8 mars 2013

Det är inte etiskt med "ekologiskt kött", "kravmärkt kött", etc. Alla djur har en rätt att leva och inte bli dödade.

Citat:"Det kommet alltid finnas dem som äter kött. men själva slaktandet borde ju kunna göras på ett bättre sätt. äter inte kött själv men man kan inte tvinga andra att göra. men det måste ju finnas ett bättre sätt än detta som vissas på filmen men allt ska väl gå snabbt och billigt.."

Om vi menar att det är etiskt fel att orsaka onödigt lidande och död till den hund som vi tar hand om och att vi älskar djur; ska vi också vara konsistenta och tillämpa denna princip på alla djur. Det är inte etiskt rätt att döda en människa och det är inte heller etiskt rätt att döda ett annat djur. Bara för att det är en annan "art", så blir det inte etiskt rätt. En video om hur kor blir behandlade (inte grafisk): http://www.youtube.com/watch?v=Rg3Yfdbs24I&feature=player_embedded

Djuren har sitt eget syfte här på jorden och genom att döda de och äta de - så förstör vi för dem och deras syfte. Om vi har kärlek och känner empati för kor så ska vi heller inte äta så att det orsakar död och lidande för en annan individ.

Det går inte att ta livet på någon på ett humant sätt eller att förespråka att detta ska ske. Att förespråka s.k. "human slaktning" sänder ett moraliskt förvirrat budskap och det gör att personer tror att dem är etiska när de köper "kravmärkt kött", etcetera.

Djur kommer ha en "egendoms"-status så länge som en majoritet av individer anser det vara okej att äta djurprodukter eller på andra sätt utnyttja djur. Så länge som djur ses som "egendom" så har de inget egentligt skydd av lagen, och djurplågeri och djurtestning som t.ex. skett med Astra-hundarna kommer att fortsätta i hela världen.
Mer om detta: http://www.abolitionistapproach.com/media/slides/theory2.html

Rekommenderar den fina boken World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org ; finns på Spotify).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar