tisdag 5 mars 2013

Man kan och ska bry sig både om ofödda och medvetna barn [som mister livet genom abort] och kalvar som blir stulna från sin mor när de är en dag/några dagar gamla och senare dödade

Hans-Erik,
Man kan och ska bry sig om både ofödda barn och medvetna barn, som mister livet genom abort, och t.ex. kalvar som blir stulna från sin mor när de är en dag/några dagar gamla (såsom sker i mjölkindustri) och hankalvar som blir oskyldigt dödade när de är några månader gamla. Alla som har en själ, ett medvetande, är viktiga!!!

Vi vet att djur inte mår bra av att bli skilda från sina föräldrar. En fin video som visar kor och deras relationer till sin familj:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NLQ1Neec0EE
Vi vet att djur inte mår bra av att bli dödade.
Vi vet att djur inte vill bli dödade.
Om vi tar detta på allvar, ' Alla djur vi har hand om SKA HA DET BRA!', så måste vi som en konsekvens av detta bli veganer. Det är ett enkelt val, ett val av kärlek och empati, en tydlig deklaration att man är emot allt djurförtryck och inte själv deltar i detta genom sina val av kläder, mat, hygienprodukter, rengöringsprodukter eller andra val. [Rekommenderar www.vegankit.com ]

Kor är inte människor, människor är inte kor. Men bara för att kor inte är människor, så är det fortfarande moraliskt fel att orsaka kor lidande (som du håller med om).
Att döda någon orsakar alltid lidande. Att splittra familjer orsakar alltid lidande.
Människan behandlar de flesta djuren som "produktionsenheter". Besök ett slakthus. Titta igenom glasen till ett mörkt hus där de föder upp grisar. Jag mår dåligt av det. Grisarna mår jättedåligt. Även om en gris har en bra uppväxt: vi dödar ingen individ som vi bryr oss om och älskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar