lördag 23 mars 2013

Quorn innehåller ägg och således skadar det, utnyttjar och dödar kycklingar och hönor

Bästa anledningen att sluta med quorn är för att den innehåller ägg.
I äggindustrin dödas hönor, tuppkycklingar. I Sverige dödas mer än 5 miljoner tuppkycklingar per år. Äggindustrin kan inte göra någon ekonomisk vinning av dem som "kött" till människan, utan maler ner om och säljer som annat.
Djuren får bo instängda. De får inte ett liv i frihet, de får oftast inte se dagsljus (varken ”frigående” höns eller ”burhöns”).

 Människan utnyttjar dom. Tar deras ägg som de behöver för att få kalcium och andra näringsämnen som de förlorat när dem har lagt ägg.

 Alla djur har rätt att leva i frihet, att inte få sina liv stulna genom att bli dödade och inte vara människans slavar, att leva ett naturligt liv och inte under människans begränsningar, att leva ett tillfredställande liv. Vi har ingen rätt att ta det som tillhör andra individer.
Mer information: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/aggindustrin-i-sverige-kycklingar-lider.html

En annan väldigt bra anledning är för att ägg skadar vår hälsa, höjer kolestorol-världen, vilket kan leda till hjärtattack: http://www.youtube.com/watch?v=AYTf0z_zVs0 (kolestorol-värde över 150 kan leda till hjärtattack och död, medan en näringsrik, varierat och hemlagad plantbaserad diet utan oljor sänker kolestorolvärden under 150.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar