lördag 2 mars 2013

Häst, ko, gris, hund och alla andra djur - alla har de samma moraliska värde, alla har en själ, ett medvetande, alla känner smärta [finns även forskning på detta], alla vill leva,

Karin,
Tack så mycket för att du slutade äta kött!!!!

Till alla: Kom ihåg att "mjölkkor" och deras hankalvar också blir dödade, och att de får leva ett liv i fångenskap, och blir utnyttjade när kalvarna blir stulna från deras mor, kornas mjölk blir st
ulen, etcetera. Alla produkter tagna från döda djur eller från levande djur (t.ex. honung,mjölk och ägg) orsakar medvetna individer ett liv i slaveri och förtryck.

Häst, ko, gris, hund och alla andra djur - alla har de samma moraliska värde, alla har en själ, ett medvetande, alla känner smärta [finns även forskning på detta], alla vill leva,
ingen vill dö/lida för människas "smaklökar" eller "nöje" eller "underhållning", alla älskar sin familj och ingen vill skiljas från sin dyrbara familj.
Vi förstår att det är intuitivt fel att orsaka andra individer onödigt lidande, t.ex. att slå en hund. Att äta för "smak" är definitivt onödigt lidande.
Nej, djurprodukter behövs inte för optimal hälsa och faktum är att det skadar människans hälsa: http://www.adelicatebalance.com.au/ ).

Alla djur har en rätt att leva fria från människan begränsningar, med sin familj, hela sitt liv. De förtjänar att leva sin liv på ålderns höst - naturligt utan att bli dödad p.g.a att en person beordrat dödandet genom att beställt en produkt från djur.
Om vi är emot detta så finns det enkel lösning: att helt sluta att utnyttja djur genom att ta deras liv och ta det som tillhör dom (t.ex. ägg, honung) och deras barn (t.ex. mjölk) - att bli vegan (se www.vegankit.com för mer information, och World Peace Diet av Will Tuttle-en väldigt inspirerande bok (finns på Spotify)).
Denna livsstil leder till fred och frid för oss och alla djur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar