måndag 6 maj 2013

Varför finns djurplågeri, varför skadar människor djur?

Isabella,
 För att vi är uppväxta i en sådan destruktiv kultur. För att vi får lära oss sen barndomen att djur inte har något moraliskt värde. Detta förstör individers kärlek och empati till olika grad.

Att vi tycker det är okej att skada och döda andra individer för en smakupplevelse är ingenting som vi föds med. T.ex. skulle aldrig ett litet barn komma på tanken att döda en kanin eller gris, om man placerade en kanin i samma rum som henne/honom. Alla djur vill leva. Om vi skadar en annan individ, så skadar vi också oss själva. För att döda någon, så måste vi våldföra oss på denne individens kärlek och begär, vi måste förstöra mål, hopp och drömmar, förstöra familjerelationer och vänskapsrelationer.

Vi måste offra en del av vår inre kärlek och barmhärtighet, vi måste säga till oss själva, ’Jag bryr mig inte!’, för att kunna ta en individs syfte och liv. Och detta har förstört oss, det har förstört vår kultur och vårt samhälle. Anledning till att personer våldför sig på andra och orsakar andra lidande är bristen på empati och kärlek till andra. Om vi skulle förstärka kärlek och empati vid varje måltid, vid våra köp av kläder andra produkter, och vid alla andra val som vi gör genom att leva en vegansk livsstil – alltså en livsstil där man inte använder djur (inklusive människan som också är ett djur) och inte behandlar djur som resurser (inklusive att man slutar att äta kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter) utan som individer; istället för att förstöra en del av vår kärlek och empati vid varje måltid genom att skada och döda en annan individ för ”bekvämlighet”, smak eller vana, skulle vi sannerligen uppnå världsfred. Så länge som vi sår våld, lidande och orättvisor genom våra matval, så kommer vår kultur och vårt samhälle att vara absorberat i våld, lidande, orättvisor och krig.


Om vi gör denna värld vegansk, så kommer dessa hemskheter aldrig att ske.
Mer information finns på http://bloganders.blogspot.com (på svenska och engelska), www.vegankit.com och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org , som även finns på Spotify) och http://www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar