lördag 11 maj 2013

Frigående höns och ekologiska kor är inte fria.

De ser ju fria ut, och behandlas nog bättre än hur de flesta kycklingar behandlas i världen; men fortfarande så kontrollerar människan dem och de får inte leva i sann frihet. De lever under människans kontroll och begränsningar. Tänk om vi skulle respektera alla djur, och inte skada dem, och inte ta deras syfte för en "smakupplevelse", vana eller bekvämlighet som sker i vår kultur. Tänk om vi skulle respektera deras vilja att vara fria precis som oss, om vi skulle sluta vår uppfödning av djur, och låta alla individer födas fria i naturen och låta alla individer själva bestämma över sina liv.

Om det inte vore för vår kulturella indoktrinering så skulle vi inte äta kött, mjölk (från kor som är våra slavar, instängda i lador eller inhägnader, får sina hankalvar stulna efter några dagar, och dessa kalvar blir dödade vid 18 månaders ålder för kött, och som själva blir dödade 5 år gamla eftersom att människan dricker mjölk och äter ost, och att de inte längre är ekonomiskt lönsamma), eller ägg (från hönor som får sina tuppkycklingar dödade och föds upp i fångenskap för att tillfredställa människans behov); och vi skulle inte rättfärdiga detta med "smak", vana, tradition, eller annan anledning; för vi vet ju trots allt att det är fel att utsätta djur för onödigt lidande, och alla döda djur som vi äter och alla djurprodukter som vi äter, utsätter djur för onödigt lidande och död (och vi behöver inte det för vår hälsa, och det är skadligt för vår hälsa: http://www.adelicatebalance.com.au/ )
Det finns så oerhört mycket jag kan skriva, och för den som vill läsa mer så skriver jag mer här: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/vi-ska-behandla-andra-som-vi-sjalva.html
När jag insåg allt detta så blev jag vegan, jag slutade att behandla djur som resurser, och började behandla de som individer (inkl. slutade äta döda djur,mjölk, ägg och andra djurprodukter), jag slutade göra val som skadar och dödar djur.
Ha en fortsatt fin dag alla som läser :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar