lördag 11 maj 2013

Kärnkraft vs. utsläpp av metangas och växthusgaser från kor?

Kärnkraft är ju såklart inte heller bra. Men denna fråga är inte liten i förhållande till kärnkraft.
Djuranvändningen av de djur som människan föder upp i fångenskap och slaveri till att bli vår föda (endast för ”smak”,vana eller bekvämlighet) leder till oerhörd global uppvärming (forskning visar att det är över 51 procent av den totala påverkan (FN:s rapport säger 14 % men de har inte räknat med alla faktorer)). Vid 2030 kan endast den påverkan djurindustrin har ha värmt upp jorden 2 grader mer än det var under förra århundradet, vilket forskning har visat kommer ge ännu mycket mer katastrofal effekt än det ger idag i form av torka, översvämmningar, etc, med oerhört många människor (och andra djur) som får lida och dör som effekt. Så varför fortsätter vi att förstöra för oss själva, våra medmänniskor och alla djur som har precis samma rätt att leva som oss, som värderar sina liv lika mycket som oss; varför orsakar vi andra individer onödigt lidande endast för en "smakupplevelse" eller vana?

http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

En person skrev följande på SVD:
Nedläggningen av Barsebäck 2 ledde till nya utsläpp om 1 miljon ton CO2 /år (ett nytt, mycket anonymt fossilgaseldat kraftverk fick byggas i en hast, med eller utan nya vindkraftverk, med alla partier med på båten, men mycket diskret. ) Det är samma utsläpp som 700 000 nya bilar som kör 1000 mil/år. Om alla reaktorer läggs ned skulle då de nya utsläppen motsvara ett nytt CO2-utsläpp om minst 10 miljoner ton CO2, motsvarande minst 7 miljoner nya bilar. trots alla vindkraftverk, som ju tyvärr inte funkar när det inte blåser.

Så det gäller att fokusera på myggen eller korna när det gäller CO2 och klimat i Sverige. Och titta bort när kamelen passerar.

Data finns på tex Malmö Stads hemsida där det flitiga klimatarbetet plötsligt drabbades av att CO2- utsläppen plötsligt ökade med 75 % på ett år. Fast Malmö är fortfarande en mycket klimatsmart stad.

SVD skriver: Länk
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar