måndag 6 maj 2013

En hälsosam vegansk diet med alla näringsämnen

En vegetariansk diet med mjölk och ägg skapar lätt hälsoproblem. T.ex. mjölkprodukter begränsar upptaget av järn och andra näringsämnen.

En hemlagad vegansk diet, med oraffinerade varor och utan oljor, som till grunden är stärkelsebaserad skapar inga hälsoproblem.

Rekommenderar denna hemsida: http://www.drmcdougall.com/ och http://www.adelicatebalance.com.au/

Det är enkelt att äta en vegansk diet. Man kan göra enkel hemlagad mat - t.ex. med ris eller potatis som bas, och med tillägg av en del frukter och grönsaker. Det ger oss de näringsämnen som vi behöver. Det krävs inte en massa planering för att vi ska få i oss den näring som vi behöver.

Känner du till att även mjölk, ägg och alla andra djurprodukter orsakar djur lidande och död? Se t.ex. denna artikel: http://bloganders.blogspot.no/2013/05/kravmarkta-agg-hjalper-inga-hons-och.html

Om vi skadar djur, så skadar vi oss själva.

Vi måste sluta skada vår familj - alla djur på denna planet. Vi ska behandla alla med kärlek, barmhärtighet och ickevåld – alltså bli veganer. Mer information finns på http://bloganders.blogspot.com (på svenska och engelska), www.vegankit.com och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org , som även finns på Spotify) och http://www.facebook.com/abolitionistapproach

Skicka mig ett meddelande om du har frågor eller vill ha tips.
Allt gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar