fredag 10 maj 2013

'Min familj äter kött, våra förfäder har alltid ätit kött' är ingen ursäkt till att inte bli vegan

Hoppas att inte detta meddelande blev för långt.

“Oki, men jeg er født inn i en familie hvor kjøtt er en del av matrettene vi spiser. “
Jag med. Jag blev vegan efter att ätit kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter, som skadar och dödar medvetna varelser som älskar sina liv. Och jag vet att det kan vara svårt att förstå det moraliskt oriktiga i att skada och döda andra individer för “mat”, när vi har blivit programmerade och indoktrinerade att det är rätt ända sen vi föddes.

Och som sagt, miljontals veganer hade samma uppväxt, men slutade att äta kött när de förstod att det är etiskt fel att ta andra individers liv och syften, förstöra deras familjer, och förstöra djurens vänskapsrelationer, för en “smakupplevelse”, bekvämlighet eller vana.
Att vår kultur har ätit kött i tiotusentals år, att vår familj har ätit kött i många år - det kan inte rättfärdiga att vi skadar och dödar andra individer, att vi utsätter dem för onödigt lidande.
Vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade. Om vi inte vill att någon skadar oss och dödar oss, så ska vi inte heller döda andra individer. Om vi skadar andra individer, så skadar vi också oss själva. Som vi sår, får vi också skörda. Därför är det också så oerhört mycket lidande och våld i vår kultur. Djur är här för deras egna syften, inte för att uppfylla våra.

“Jeg mener at det er veldig viktig for enhvert menneske og få i seg kjøtt.. “
Det strider mot forskning som visar att kött skadar vår kropp: http://www.forksoverknives.com/ , http://www.drmcdougall.com/ , http://www.thechinastudy.com/ , http://www.heartattackproof.com/
och att en vegansk diet är väldigt bra för vår kropp: http://www.drmcdougall.com/
och det är som sagt väldigt bra för vår själ: http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo och http://open.spotify.com/album/611cQlIfhOfbeC4faxnRR5

Vi har ansvaret att ta reda på fakta, så att vi inte skadar andra baserat på vår falska tro att någonting är väldigt viktigt för oss, som inte är viktigt för oss och som skadar och dödar andra..

“og jeg er veldig imot at mennesket skal kontrollere alt igjennom hele dyrene's liv.”
Det är bra det!
Men denna kontroll kommer ALDRIG att ta slut [1], så länge som vi tycker det är etiskt rätt att ha skada och döda djur för en smakupplevelse, bekvämlighet eller vana. Och att ta någon annans liv för “mat” - är i högsta grad att kontrollera en annan individ och även alla andra individer som är vänner och familj till den individ som man dödar.
För, som sagt, ovanstående forskning och miljontals hälsosamma veganer i världen, visar att man kan leva ett väldigt hälsosamt liv på en vegansk diet. Människan äter inte för överlevnad, utan människan äter för en smakupplevelse, bekvämlighet och/eller vana - p.g.a. kulturell indoktrinering.

1.Se dessa filmer: http://www.abolitionistapproach.com/video/#.UY02CMpae4Q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar