fredag 10 maj 2013

Varför älskar vi och vill hundar väl, men dödar och äter kor, grisar och andra djur (för kött)?
Varför älskar vi vill hundar väl, men dödar och äter kor, grisar och andra djur (för kött), och har döda kor på fötterna (läder), sover i duntäcken från döda fåglar och bär päls från döda djur?

Alla djur är medvetenhet precis som os1s. Vi har olika kroppar, men vi har alla de grundläggande karaktärsdragen som individer har. Vårt samhälle vill göra en skillnad mellan oss för att rättfärdiga vårt användande, utnyttjande och dödande för smak, njutning eller bekvämlighet, baserat på denna skillnad.

Alla djur älskar sin familj. Alla djur älskar sina vänner. Alla djur vill leva. Alla djur vill ha det bra. Inget djur vill bli dödat av människan. Alla djur är lika värda. Alla djur vill vara trygga. Alla djur vill uppleva kärlek. Djur är nyfikna. De har ett syfte precis som vi har ett syfte. Precis som en hunds syfte inte är att bli någons mat, så är inte heller syftet för en gris och en ko och alla andra djur att bli någons mat. Alla djur finns här, precis som oss, för att sprida kärlek, barmhärtighet och glädje till andra, att vara ett ljus i vår värld, att stödja andra och hjälpa personer i deras lidande och problem.

Vi behöver sträcka ut vår kärlek och barmhärtighet till alla. Att vi tycker det är okej att skada och döda andra individer för en smakupplevelse är ingenting som vi föds med. T.ex. skulle aldrig ett litet barn komma på tanken att döda en kanin eller gris, om man placerade en kanin i samma rum som henne/honom. Alla djur vill leva. Om vi skadar en annan individ, så skadar vi också oss själva. För att döda någon, så måste vi våldföra oss på denne individens kärlek och begär, vi måste förstöra mål, hopp och drömmar, förstöra familjerelationer och vänskapsrelationer. Vi måste offra en del av vår inre kärlek och barmhärtighet, vi måste säga till oss själva, ’Jag bryr mig inte!’, för att kunna ta en individs syfte och liv. Och detta har förstört oss, det har förstört vår kultur och vårt samhälle. Anledning till att personer våldför sig på andra och orsakar andra lidande är bristen på empati och kärlek till andra. Om vi skulle förstärka kärlek och empati vid varje måltid genom, vid våra köp av kläder andra produkter, och vid alla andra val som vi gör genom att leva en vegansk livsstil – alltså en livsstil där man inte använder djur (inklusive människan som också är ett djur) och inte behandlar djur som resurser (inklusive att man slutar att äta kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter); istället för att förstöra en del av vår kärlek och empati vid varje måltid genom att skada och döda en annan individ för ”bekvämlighet”, smak eller vana, skulle vi sannerligen uppnå världsfred. Så länge som vi sår våld, lidande och orättvisor genom våra matval, så kommer vår kultur och vårt samhälle att vara absorberat i våld och krig.

Vi måste sluta skada vår familj. Vi ska behandla alla med kärlek, barmhärtighet och ickevåld – alltså bli veganer. Mer information finns på http://bloganders.blogspot.com (på svenska och engelska), www.vegankit.com och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org , som även finns på Spotify) och http://www.facebook.com/abolitionistapproach

Vi är överens om att det är fel att skada ett djur när det saknar ”nödvändighet”. Det är t.ex. fel att skada ett djur för underhållning, att skada ett djur för att man är arg, osv.
Vi vet att människan inte behöver kött, mjölk, ost, ägg eller andra djurprodukter för att överleva (se denna film:
http://www.adelicatebalance.com.au/ ) eller må bra. Att äta detta orsakar en annan individ onödigt lidande, för en ”smakupplevelse”, bekvämlighet, vana eller tradition. Vi erkänner den moraliska principen att det är etiskt fel att orsaka en individ ”onödigt lidande”, men trots det orsakar vi djur dagligen onödigt lidande genom våra matval. Vi går alltså dagligen emot de moraliska principer som vi tror på. Detta diskuteras vidare i denna artikel: http://www.nonhumanslavery.com/were-all-michael-vick-by-gary-francione

 I djurindustrin för mat föds djur upp endast med ett syfte – att bli någons kött, eller att förse med ägg, mjölk eller andra djurprodukter. Djur i både kött-, ägg och mjölkindustrin blir dödade. Industrierna förstör familjer, splittrar familje- och kompisrelationer, mjölkindustrin tar kalvar från dess mor endast efter en/några dagar, dödar hankalvar vid 18 månaders ålder, och dödar mjölkkor vid cirka 5 års ålder.  Djuren är människans slavar, de behandlas som resurser, inte som individer.  Vi måste börja att respektera alla djur, deras syften, frihet liv och familj, och sluta att skada och döda dem för att uppfylla våra ”behov”.


 

2 kommentarer:

  1. "Alla djur finns här, precis som oss, för att sprida kärlek, barmhärtighet och glädje till andra, att vara ett ljus i vår värld, att stödja andra och hjälpa personer i deras lidande och problem."

    Bra skrivet!!!!! Gud, så najs med folk som har hjärtat KOPPLAT till hjärnan!!! Tack för fina, läsvärda ord!!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Ann-Eli för dina snälla ord!!! :)

    SvaraRadera