tisdag 7 maj 2013

Mjölkindustrin kompromissar med djurens rätt att leva

Men varför ha en industri som kompromissar individers rättigheter??
Så klart att pälsindustrin borde upphöra, men varför ska en industri som orsakar individer samma lidande och död få fortgå?:

Varför gör man så att kor blir gjorda gravida utan dess samtycke varje år, får sina kalvar stulna varje år efter endast några dagar tillsammans, hankalvar som blir dödade 18 månader gamla, och mjölkkor dödade vid cirka 5 års ålder efter att deras mjölk blivit stulen från dem under merparten av deras livstid. I genomsnitt så har en ko alltså blivit av med sitt barn fyra gånger under sin livstid. Det är helt och hållet hjärtkrossande. Och det finns många filmer som visar hur ledsna och förtvivlade korna blir.
Icke-veganska val sänder budskapet att djur inte har ett moraliskt värde. För man utnyttjar inte en individ med ett moraliskt värde - t.ex. man stjäl inte ett människobarn från dess föräldrer, man tar inte mjölken av en människomor och man dödar inte människobarn när de är 18 månader gamla - vilket sker med kor i mjölkindustrin, och betalas för med varje ost, glas mjölk och andra mjölkprodukter. Rekommenderar denna icke-grafiska och rörande film: http://www.youtube.com/watch?v=Rg3Yfdbs24I&feature=player_embedded

Även "ekologiska" kor och andra djur vill leva. De har sitt eget syfte. De blir inte glada av att man köper "ekologisk" mjölk eller kött - eftersom att detta orsakar att de förlorar sitt liv, sitt syfte, sin familj och sina vänner.
Rekommenderar även denna fina föreläsning: http://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar