torsdag 2 maj 2013

Varför det är viktigt att bli vegan, och inte bara vegetarian, om man älskar djur

Jag tycker det är fel att hoppa på folk. Det är svårt i denna kultur att förstå vikten av att vara vegan, när vår kultur hela tiden argumenterar för motsatsen. Men det är viktigt att lyssna på alla argument som finns, och vara villig att ändra sig.
Jag tycker alla ska överväga att bli veganer -- för att om vi respekterar djuren så måste vi också respektera deras önskan att leva; och om vi tycker det är fel att orsaka djur onödigt lidande, så kan vi inte äta djurprodukter - eftersom alla djurprodukter och att behandla djur som resurser orsakar djuren onödigt lidande. Om barn skulle bli uppfostrade att inte ta livet av djur för en smakupplevelse, utan blev uppfostrade att alltid värdera djurens liv, så skulle alla människor förstå att pälsindustrin var fel och djurförtryck skulle inte finnas.

Alla djur älskar sin familj. Alla djur älskar sina vänner. Alla djur vill leva. Alla djur vill ha det bra. Inget djur vill bli dödat av människan. Alla djur är lika värda. Alla djur vill vara trygga. Alla djur vill uppleva kärlek. Djur är nyfikna. De har ett syfte precis som vi har ett syfte. Precis som en hunds syfte inte är att bli någons mat, så är inte heller syftet för en gris och en ko och alla andra djur att bli någons mat. Alla djur finns här, precis som oss, för att sprida kärlek, barmhärtighet och glädje till andra, att vara ett ljus i vår värld, att stödja andra och hjälpa personer i deras lidande och problem.

Alla djur är medvetenhet precis som oss. Vi har olika kroppar, men vi har alla de grundläggande karaktärsdragen som individer har. Vårt samhälle vill göra en skillnad mellan oss för att rättfärdiga vårt användande, utnyttjande och dödande för smak, njutning eller bekvämlighet, baserat på denna skillnad.

Vi måste sluta skada vår familj. Vi ska behandla alla med kärlek, barmhärtighet och ickevåld – alltså bli veganer. Mer information finns på http://bloganders.blogspot.com (på svenska och engelska), www.vegankit.com och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org , som även finns på Spotify) och http://www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar