söndag 5 maj 2013

Högt blodtryck och hjärtproblem blir bra genom en vegansk diet

Högt blodtryck är ofta orsakat av en diet med djurprodukter, som höjer kolestorolvärde, skapar blockader i artärer, som gör att hjärtat måste pumpa blod med ett högre tryck. Lösningen är att äta en diet så att blodkärlen läker och hjärtat kan återigen pumpa ut blod med ett lägre tryck.
Se:
http://www.youtube.com/watch?v=Wsgt1DJQucc , http://www.youtube.com/watch?v=EqKNfyUPzoU
Lösningen är en plantbaserad diet, utan oljor och utan raffinerad mat, och utan djurprodukter, vilka är skadliga för människans hälsa. Se också:

http://www.adelicatebalance.com.au/
 
Förutom det så skadar vi oss själv andligt genom att skada andra individer, inklusive djur. Konsumption av djurprodukter skadar djur, tar deras syfte, splittrar familjer och vänskapsrelationer. Som vi sår får vi skörda. Om vi skadar andra, så skadar vi oss själva.
 
Alla djur vill leva. Om vi skadar en annan individ, så skadar vi också oss själva. För att döda någon, så måste vi våldföra oss på denne individens kärlek och begär, vi måste förstöra mål, hopp och drömmar, förstöra familjerelationer och vänskapsrelationer. Vi måste offra en del av vår inre kärlek och barmhärtighet, vi måste säga till oss själva, ’Jag bryr mig inte!’, för att kunna ta en individs syfte och liv. Och detta har förstört oss, det har förstört vår kultur och vårt samhälle. Anledning till att personer våldför sig på andra och orsakar andra lidande är bristen på empati och kärlek till andra. Om vi skulle förstärka kärlek och empati vid varje måltid, vid våra köp av kläder andra produkter, och vid alla andra val som vi gör genom att leva en vegansk livsstil – alltså en livsstil där man inte använder djur (inklusive människan som också är ett djur) och inte behandlar djur som resurser (inklusive att man slutar att äta kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter) utan som individer; istället för att förstöra en del av vår kärlek och empati vid varje måltid genom att skada och döda en annan individ för ”bekvämlighet”, smak eller vana, skulle vi sannerligen uppnå världsfred. Så länge som vi sår våld, lidande och orättvisor genom våra matval, så kommer vår kultur och vårt samhälle att vara absorberat i våld, lidande, orättvisor och krig.

Rekommenderar denna artikel: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/kott-mjolk-agg-och-att-ata-djur-skadar.html
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar