fredag 3 maj 2013

Det är fel att hålla djur i fångenskap, på zoo, cirkus, föda upp djur för kött, mjölk, osv,

 Hej,
Nu skriver jag endast för mig själv, men att utnyttja djur, behandla dem dåligt, osv, är standard inom all djurindustri. Du kan kolla in i vilken grisfabrik som helst och se att djur lever trångt och lever i fångenskap. Slakthus tar liven av individer som har samma rätt att leva som vi. All fångenskap, allt utnyttjande, allt plågeri, allt dödande för en "smakupplevelse" eller bekvämlighet är fel.
I Sverige är det olagligt att hålla människor i fångenskap och att döda dem, men att hålla andra djur i fångenskap och att döda dem för en "smakupplevelse" är fullkomligt lagligt och t.o.m uppmuntras.

Begrunda gärna detta:

Alla djur älskar sin familj. Alla djur älskar sina vänner. Alla djur vill leva. Alla djur vill ha det bra. Inget djur vill bli dödat av människan. Alla djur är lika värda. Alla djur vill vara trygga. Alla djur vill uppleva kärlek. Djur är nyfikna. De har ett syfte precis som vi har ett syfte. Precis som en hunds syfte inte är att bli någons mat, så är inte heller syftet för en gris och en ko och alla andra djur att bli någons mat. Alla djur finns här, precis som oss, för att sprida kärlek, barmhärtighet och glädje till andra, att vara ett ljus i vår värld, att stödja andra och hjälpa personer i deras lidande och problem.

Alla djur är medvetenhet precis som oss. Vi har olika kroppar, men vi har alla de grundläggande karaktärsdragen som individer har. Vårt samhälle vill göra en skillnad mellan oss för att rättfärdiga vårt användande, utnyttjande och dödande för smak, njutning eller bekvämlighet, baserat på denna skillnad.

Vi måste sluta skada vår familj. Vi ska behandla alla med kärlek, barmhärtighet och ickevåld – alltså bli veganer. Mer information finns på http://bloganders.blogspot.com (på svenska och engelska), www.vegankit.com och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org , som även finns på Spotify) och http://www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar