söndag 16 mars 2014

Mjölkkor som blivit räddade från slakthus

En video med kor som har blivit räddade: http://mostamazingplanet.com/cow-finally-gets-happily-ever-must-see/

En person jämförde dessa kor som har blivit adopterade och räddade från slakt med ett "kosläpp" av kor som varit instängda i en lada under hela vintern och får komma ut under våren.

Det är en enorm skillnad på korna i filmen, som blivit adopterade, jämfört med kor i kosläpp. Kor i kosläpp blir regelbundet utnyttjade. Om det är mjölkkor så blir de tvångsinseminerade varje år. När de föder en kalv så blir hon/han fråntagen från sin mor efter en vecka. Hankalvarna slutar på ett slakthus efter 18 månader. Varför? För att konsumenterna vill ha ekologisk mjölk eller annan mjölk. Detta skapar enorm emotionellt lidande och stress. Korna som man ser i kosläpp har också sitt dödsdatum bestämt. När de inte kan producera tillräckligt mycket mjölk så blir de skickade till ett slakthus för att möta en fullständigt onödig och smärtfylld död – både för dem och för deras vänner/familj. Korna i filmen hade blivit räddade från att bli skickade till slakthuset. Mer om lidandet som ”ekologiska kravmärkta kor” och ”ekologiskt kravmärkta kycklingar” går igenom beskrivs här: http://bloganders.blogspot.no/2014/01/djur-lider-och-blir-dodade-for.html

Kan detta rättfärdigas? Nej, vi har inget näringsbehov av animaliska livsmedel. Detta lidande är fullständigt onödigt, och om man inte vill vara en del av det så måste man bojkotta alla animaliska livsmedel och att använda och utnyttja djur på alla andra sätt. Lev som om du bryr dig. Bli vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar