lördag 15 mars 2014

Kycklingar och hönor lider och blir dödade i produktionen av "kravmärkta ekologiska ägg"

Bästa anledningen att sluta med quorn och andra produkter som innehåller animaliska livsmedel är följande:

Att använda hönor till ägg leder i stort sett alltid till många tragiska och onödiga dödsfall, både hönor och tuppkycklingar. I Sverige dödas mer än 5 miljoner tuppkycklingar per år. De som säljer ägg kan inte göra någon ekonomisk vinning av dem som "kött" till människan. Många blir nermalda levande, en del blir ihjälgasade. Vill du betala för detta lidande? Vill du betala för lidandet av en mor som mister sina barn. Vill du betala för lidandet av en höna som är framavlad till att producera många fler ägg än vad hennes kropp är anpassad för?

Om du bryr dig om djur så finns det en enkel lösning: Ät inte quorn eller andra produkter som innehåller döda djur eller biprodukter från djur.

Lösningen på detta problem är inte gårdsslakt och s.k. ”lyckligt kött”, ”kravmärkta ägg”, ”ekologiska ägg”, ”ägg från lyckliga höns” eller ”ekologisk kravmärkt mjölk”. Alla dessa djur blir dödade vid tidig ålder (t.ex. mjölkkor som kan leva 20-30 år blir dödade vid 5 års ålder) och alla dessa djur vill vara i liv och uppleva ett gott liv. Det finns inget ”lyckligt sätt” att döda någon på. Vi har inget näringsbehov av animaliska livsmedel. ”Njutning”, tradition eller bekvämlighet är inga goda anledningar till att ta livet av en individ som har ett lika stort intresse av att leva som vi har.

Bryr du dig om djur? Menar du att det är fel att skada djur utan god anledning? Anser du att djur betyder något moraliskt sett? Då finns det bara ett rationellt svar till den övertygelsen: Sluta att använda dig av och utnyttja djur för mat, kläder, "underhållning" och alla andra syften. Bli vegan. Läs mer här: http://bloganders.blogspot.no/2014/03/varfor-veganism-varfor-inte-mjolk-lader.html

----------------
Citat Josefine:
"Hönorna inom den ekologiska äggproduktionen har lite större utrymme per höna, 7 hönor per kvadratmeter. De hålls dock i stora flockar, upp till 3000 höns per stall, medan naturliga flockar är på ca 10-20 individer. Dessa stora flockar innebär att de utsätts för en social situation de inte är anpassade för.

Tillskillnad från konventionell äggproduktion ska hönsen i ekologisk produktion under sommaren ha tillgång till en gräsbevuxen inhägnad utomhus.

Men när hönsen som som ska lägga äggen inom ekologisk produktion kläcks, kläcks även deras bröder. Eftersom dessa tuppkycklingar är värdelösa i äggindustrin gasas de ihjäl med koldioxid direkt efter födseln."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar