söndag 16 mars 2014

Mejeriprodukter från kor vs. vegansk mjölk, veganskt smör, etc.

På mitt arbete så finns det inga veganska alternativ för vad jag kan ha på smörgåsen, så jag äter smörgåsar helt utan smör. Jag försöker äta ekologiskt och lokalproducerat, så jag brukar aldrig ha något veganskt smör. Vi kan leva sunda och optimalt hälsosamma liv utan alla sorters animaliska livsmedel. Så en person kan kanske känna att hen mister en smak om hen inte kan ha smör på sin smörgås. Men korna, de mister sin familj, de mister sin frihet, de mister allt som de har, de mister sitt liv.

För de som fortfarande är frestade att konsumera mejeriprodukter – tänk över detta när du känner denna frestelse:
*faktumet att kor tvångsmässigt blir befruktade
*faktumet att kor har kalvar fråntagna sig nästan direkt efter födseln (efter en vecka på en organisk ”lycklig” gård) orsakar fruktansvärt emotionellt lidande
*faktumet att mjölkkornas hankalvar blir dödade när de är cirka 18 månader gamla
*faktumet att kvinnliga kalvar slutar upp i mejeriindustrin
*faktumet att kor utnyttjas för mejeriprodukter ofta lider från juverinflammation, ett smärtsamt tillstånd.
*faktumet att kor som används för mejeriprodukter dödas efter 5 till 6 år i samma slakthus som djur som används för ”kött” blir dödade.

Fråga sedan dig själv: Vill du verkligen utsätta djur för allt detta fruktansvärda lidande för en trivial smakupplevelse/bekvämlighet?
Vi har inget näringsbehov av att konsumera animaliska livsmedel (vetenskapliga referenser samlade här): http://bloganders.blogspot.no/2013/08/humans-can-live-and-thrive-on-healthy.html

Första delen av detta inlägg är en anpassad översättning från (anpassad till vad som sker i Sverige): http://www.facebook.com/abolitionistapproach
Översättning: https://www.facebook.com/DjurensRattigheterAvskaffaDjurslaveriet

---

Mer att läsa här:

Kycklingar och hönor lider och blir dödade i produktionen av "kravmärkta ekologiska ägg

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar