lördag 18 maj 2013

Djur hör inte hemma på zoo/djurparker, utan i frihet i naturen

Vi är överens om att djur ska få leva i sitt rätta element.

Men, djurpaker är ju verkligen ingen säker plats för djuren. Hur kan det vara en säker plats att leva i fångenskap i en helt onaturlig miljö, fångad av människan som kan döda henne om hon längre inte kan göra någon ekonomisk vinning på henne?

Förutom det så är det just vårt exkluderande av djur på våra tallrikar, i klädesindustrin, på zoon, cirkusar och rodeos, som gör barn blir indoktrinerade i sin syn att djur är resurser som man kan hålla fångna, som man kan utnyttja, som man kan äta och döda för underhållning, "smak", vana, bekvämlighet, tradition eller annan anledning.

Alla djur älskar sin familj. Alla djur älskar sina vänner. Alla djur vill leva. Alla djur vill ha det bra. Inget djur vill bli dödat av människan. Alla djur är lika värda. Alla djur vill vara trygga. Alla djur vill uppleva kärlek. Djur är nyfikna. De har ett syfte precis som vi har ett syfte. Precis som en hunds syfte inte är att bli någons mat, så är inte heller syftet för en gris och en ko och alla andra djur att bli någons mat. Alla djur finns här, precis som oss, för att sprida kärlek, barmhärtighet och glädje till andra, att vara ett ljus i vår värld, att stödja andra och hjälpa personer i deras lidande och problem.
Alla djur är medvetenhet precis som oss. Vi har olika kroppar, men vi har alla de grundläggande karaktärsdragen som individer har. Vårt samhälle vill göra en skillnad mellan oss för att rättfärdiga vårt användande, utnyttjande och dödande för smak, njutning eller bekvämlighet, baserat på denna skillnad.

Vi måste sluta skada vår familj. Vi ska behandla alla med kärlek, barmhärtighet och ickevåld – alltså bli veganer [sluta använda, förslava, utnyttja och döda djur och äta deras produkter]. Mer information finns på http://bloganders.blogspot.com (på svenska och engelska), www.vegankit.com och World Peace Diet av Will Tuttle (www.worldpeacediet.org , som även finns på Spotify) och http://www.facebook.com/abolitionistapproach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar