lördag 18 maj 2013

Vegansk diet botar/helar Morbus chron/Chron's sjukdom

Hej igen,
Hoppas detta hjälper! :)
Hur definerar du “vegetarisk diet”?

“2) betona vikten av att bojkotta mord av djur, 3) implementera vegetarism och veganism som slutsteg.”
Alla icke-veganska beslut bidrar till mord av djur. T.ex. domesticeringen som började för 10000 år sen orsakar att nu idag 58 miljarder djur blir mördade varje år för mat varje år, i äggindustrin, mjölkindustrin, köttindustrin och all annan djurindustri. Allt våld är sammankopplat.

Och om vi erkänner att djur har ett moraliskt värde, så måste vi också erkänna att det är moraliskt fel att sluta skada, döda, förslava och förtrycka djur genom att göra icke-veganska val.

Det är inte svårt att bli vegan. Det är vårt samhälle som felaktigt påstår detta: http://bloganders.blogspot.no/2013/05/being-vegan-is-very-easy-hurting-and.html

Domesticeringen av djur är slaveri av individer av andra arter, och har resulterat i slaveri av människor, kvinnoförtryck och andra former av förtryck som vårt samhälle är så genomsyrat av. Mer finns att läsa i denna bok: http://cup.columbia.edu/book/978-0-231-15188-7/animal-oppression-and-human-violence#.UZAIageHrdk.facebook och World Peace Diet av Will Tuttle (http://open.spotify.com/album/611cQlIfhOfbeC4faxnRR5)

“Jag tar mig själv som exempel som lider av morbus chron och kan inte p g a hälsoskäl helt undvika köttprodukter. Jag mår bättre somatiskt av köttprodukter. Det är alltså ett personligt val och det finns exempel på där köttprodukter kan behövas.”

Jag antar att det är någon läkare som felaktigt har påstått detta.  Morbus chron kan botas av en vegansk diet, och en diet av djurprodukter är inte bra om man har Morbus chron: http://www.drmcdougall.com/med_colitis2.html. Vår kropp mår aldrig bättre av djurprodukter. Djurprodukter skadar vår kropp och orsakar autoimmuna sjukdomar och andra sjukdomar: http://www.drmcdougall.com/

Varför tycker du att det är stort steg att gå från köttätare till att bli vegan? Om man förstår att det är fel att förtrycka djur, måste det ju vara lätt att handla på sin inre moraliska övertygelse?
Ha en fortsatt fin dag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar