tisdag 14 maj 2013

Behandling av kor i Sverige, Norge, Norden, Danmark, Finland och Europa

Kor behandlas helt klart olika i olika delar av världen. En del har det mycket värre än andra.
 
Djur är medvetande precis som vi och vill inte leva i fångenskap och slaveri instängda i en lada.
T.ex. mjölkkorna som blir dödade vid 5 års ålder har gått igenom detta:
Detta sker eftersom människor dricker mjölk och äter ost från kon:
Fast oavsett hur "humant" deras fångenskap och slaveri är, så är de fångar. De får inte leva i frihet. De är kontrollerade av människan. De blir gjorda gravida oss en vetrinär utan deras samtycke varje år, de blir mjölkade utan deras samtycke, de får sina kalvar fråntagna sig efter endast några dagar för att människan ska kunna ta kons mjölk, de får sina familjer förstörda,hankalvar blir slaktade efter 18 månader, mjölkkor blir dödade efter 5 år när de inte anses "produktiva". Det finns ingen uppfödning av djur överhuvudtaget som inte är slaveri. Vi förstår inte detta eftersom att det är rutin och eftersom vår kultur indoktrinerar oss med att det är rätt från vår födsel. Men om vi förstår vilka djuren är, att de är individer och inte resurser, så är det enkelt att förstå att all sorts slaveri är etiskt fel. Rekommenderar boken World Peace Diet av Will Tuttle (finns på Spotify).
Sluta skada och döda djur för smak, tradition, bekvämlighet eller vana. Det är moraliskt fel att skada, döda och förslava andra.
Se denna film om kor, deras förmåga till kärlek och empati, och deras kärlek till sin familj; och sluta, snälla, konsumera alla djurprodukter [och använnda och förslava djur] alla som läser detta - eftersom det skadar och dödar djur:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vcQ6yBEE5N0
 
 
De slutliga minuterna för ett djur, när hon befinner sig på slakthuset, som är uppfött för att bli "mat" eller kläder, liv är endast några minuter av ett liv i slaveri, fångenskap och lidande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar