tisdag 21 maj 2013

Djurförsök för läkemedel finns p.g.a. stor efterfrågan

Varför förekommer djurförsök? Varför blir djur skadade och dödade i detta samhälle?

Läkemedelstillverkarna kommer endast att svara på förfrågan från konsumenterna. Så länge som vår värld anser att det är okej att använda djur som resurser och ta deras liv för en "smakupplevelse", kommer det också anses vara okej att skada djur och ta deras liv för djurförsök. Det är omöjligt att stoppa djurförsök utan att ändra efterfrågan bland konsumenterna. Konsumenter vill se djurförsök eftersom de tror att det ger en säkrare livsstil för dem och botar sjukdomar, och eftersom de anser att det är rätt att offra djurens liv för detta syfte.

Djurförsök kommer dessvärre att fortgå så länge som djur behandlas som resurser i detta samhälle. Men vi kan ändra på detta genom mycket jobb genom att med alla våra handlingar sluta använda och utnyttja djur. Så länge som vi använder/utnyttjar djur tar vi deras viktiga rättigheter ifrån dem. I vårt samhälle tar många ifrån djur rättigheter – t.ex. deras grundläggande rätt att leva och inte bli dödade - och deras rätt att inte bli använda/utnyttjade dagligen genom deras val.

Det tragiska är att djuren får lida dubbelt:
1. För att de blir behandlade som om de vore utan moraliskt värde och blir utsatt för onödigt lidande och blir dödade (det ultimata förtrycket) endast för att någon gillar smaken av en dödad ko eller gris/bekvämlighet/tradition (eller mjölk, eller ägg, eller annan djurprodukt), eller ett visst klädesplagg gjort av djur, eller rengöringsprodukter med "grisfett", osv. Trots att de är lika värdefulla som djuren som blir plågade i djurförsök och har exakt samma rätt att leva.

2.Oetiska djurförsök för att bota de sjukdomar som uppkommer av att människor äter djurprodukter, eller missbrukar alkohol/cigaretter/droger, osv. Forskningen bakom denna film visar hur konsumption av djurprodukter orsakar sjukdomar (cancer, hjärt och kärl-sjukdomar, diabetes, etcetera), och hur en plantbaserad-kost botar sjukdomar:
http://www.adelicatebalance.com.au/ [den finns gratis på denna hemsida för att se online]
Rekommenderar www.vegankit.com och http://bloganders.blogspot.no/2013/03/vi-ska-behandla-andra-som-vi-sjalva.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar