söndag 19 maj 2013

2 800 djur används och dör i djurförsök i Sverige varje dag.

2 800 djur används och dör i djurförsök i Sverige varje dag.
Hur kan vi rättfärdiga detta?
Hur kan vi rättfärdiga att döda någon annan individ? Har inte de samma rätt som oss att leva. Har inte de också rätten att leva i frihet, och inte bli utsatta för lidande, och få leva i fångenskap?

Denna artikel visar varför djurförsök är etiskt fel: http://www.abolitionistapproach.com/vivisection-part-one-the-necessity-of-vivisection/#.UZk3yY04VD8


Det tragiska är att djuren får lida på flera sätt:
1. För att de blir behandlade som om de vore utan moraliskt värde och blir utsatt för onödigt lidande och blir dödade (det ultimata förtrycket) endast för att någon gillar smaken av en dödad ko eller gris, eller ett visst klädesplagg gjort av djur, eller rengöringsprodukter med "grisfett", osv. Trots att de är lika värdefulla som hundar, människor (ja vi är ett djur) och andra djur och har exakt samma rätt att leva. Detta sker trots att människan är godhjärtat eftersom allt för få berättar för henne om djurens moraliska värde och vad hennes mat-, klädesval och andra val orsakar.

2.Oetiska djurförsök för att bota de sjukdomar som uppkommer av att människor äter djurprodukter. Forskningen bakom denna film visar hur konsumption av djurprodukter orsakar sjukdomar (cancer, hjärt och kärl-sjukdomar, diabetes, etcetera), och hur en plantbaserad-kost botar sjukdomar:
http://www.adelicatebalance.com.au/ [den finns gratis på denna hemsida för att se online]

Rekommenderar denna föreläsning http://vimeo.com/46832138 och sidan www.vegankit.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar