lördag 25 maj 2013

Vegansk diet innehåller alla essentiella aminosyror; ägg skadar vår hälsa

Hej Thomas,

En vegansk stärkelsebaserad diet innehåller alla 8 essentiella aminosyror som inte kroppen kan syntetisera:
http://www.drmcdougall.com/misc/2007nl/apr/protein.htm
Förutom benskörhet, så är hjärtsjukdomar, cancer, typ-2 diabetes, benskörhet och infektionssjukdomar vanliga konsekvenser av att dricka mjölk från andra djurarter: http://www.drmcdougall.com/med_hot_calcium.html

”Att det skulle vara etiskt fel att en ko blir gravid är inget annat än absurd!”
Det sa jag väl inte?
Men vi har ingen rätt att manipulera en annan individs reproduktiva cykel, varken ko, hund, människa eller annan art, vilket sker med korna i mjölkindustrin. De görs gravida av människan varje år, från det att de är två år gamla, deras kalv blir stulen från dem efter några dagar, de söndermjölkas (kor har blivit avlade för att kunna mjölkas 20 gånger mer än den mjölk som de ger till sina kalvar i det naturliga), och blir sedan dödade vid 5 års ålder. En ko i det naturliga i frihet kan leva tills hon/han blir 30 år gamla.

” påhittad av mänskliga filosofer som inte tar minsta hänsyn till naturen och naturliga beteenden.”
Det är mjölkindustrin som inte tar hänsyn till naturen och kons naturliga beteenden. Förutom allt onaturligt som jag redan har nämnt, så är det är inte naturligt för en ko att vara en slav till människan, och att vara kontrollerad av människan, och instängd oftast i en lada, och ibland instängd i en inhägnad flera timmar per dag under sommaren.

”En diet med ägg kan inte vara sämre än en annan diet. Ägg som ska ge näring till ett växande liv om befruktat innehåller alla näringsämnen det livet behöver. Dock är det så med ägg som med annat att en ska äta balancerad, inte överdosera.”

Ägg ger näring till en kyckling som ska födas, inte till en människa. Det är en väldigt stor skillnad mellan våra näringsbehov, jämfört med näringsbehovet av en kyckling i sin mammas mage.
Ägg är skadligt. Proteinet i ägget är inte anpassat för oss människor. Människor behöver som mest 5% av våra kalorier från protein. Ett ägg innehåller 6 till 20 gånger mer koncentrerat protein än det som vi behöver. Ägg innehåller kolesterol som är skadligt för oss. Det ökar risken för hjärtattacker.
: http://drmcdougall.com/misc/2005nl/march/050300pueastereggs.htm
Se även Dr. Caldwell Esselstyn föredrag om djurprodukters inverkan på hjärtattack: http://www.youtube.com/watch?v=EqKNfyUPzoU

Ha en fin dag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar