onsdag 15 maj 2013

Norge och Kanada dödar sälar och fiskar som har samma rätt som oss att leva

:'( Problemet med PETA är att de inte sänder ett tydligt vegansk meddelande, utan tvärtemot motsatsen. Deras kampanjer gör så att folk tror att olika djur är olika värda, samt att det inte är att använda, förslava och döda djur som är fel, utan endast djurplågeri, "factory farming", etc, som är fel.
Jag skulle vilja personer förstod detta:

I fiskeindustrin dödas det också dödas många valar, delfiiner och andra djur som "by-catch"/"by-kill". Och sälar dödas bl.a. i länder, t.ex. Norge och Kanada, för att de äter fisk och minskar fiskenäringens lönsamhet.
Prognosen är att hela världshaven kommer att vara utfiskade år 2048 med nuvarande  takt, och då kommer även alla delfiner och valar att dö. Den här föreläsningen diskuterar detta mer: http://www.youtube.com/watch?v=Fws0f9s4Bas&feature=em-uploademail

Alla orättvisor, allt våld, all brist på kärlek och empati är sammankopplat. Vi sår våld emot djur, vår kultur skördar våld och död. En ko, en gris, en fisk, är alla medvetande och har samma moraliska värde, och samma rätt att leva som en mink, en människa och en val. Deras syfte är inte att bli människans mat.
Det här gäller människor och alla andra djur: Vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade.
Om ni inte vill att någon ska utsätta er för onödigt lidande, så utsätt då inte andra för onödigt lidande.
Om vi inte vill bli tvingade att vara en del av slaveri och fångenskap, så ska vi inte tvinga andra till dessa.
Om vi vill hitta och leva vårt syfte i denna värld, så ska vi inte stjäla andras syfte.
Dessa är djur som vill leva, som har ett syfte, och som har en rätt att leva med sin familj och leva hela sina liv utan att bli orsakade lidande, slaveri och död.
Rekommenderar denna fina föreläsning: http://www.youtube.com/watch?v=oLgGnP0pWzM och den fantastiska boken World Peace Diet av Will Tuttle ( www.worldpeacediet.org )
Alla sorters djurprodukter, inklusive ägg och mjölk, orsakar människor och andra djur fruktansvärt lidande, förtryck, svält och död: http://bloganders.blogspot.no/2013/03/mjolkindustrin-innehaller-sa-mycket.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar