fredag 30 maj 2014

Svar på: 'Att korna dödas beror inte på att folk dricker mjölk utan för att folk äter kött.'

En person skrev: "Att korna dödas beror inte på att folk dricker mjölk utan för att folk äter kött. Det e ju den industrin de dödas för."

Mitt svar:
Korna föds upp för att människor vill ha mejeriprodukter. Oftast tvångssemineras dem, människan bryter sedan mot deras kroppsliga integritet genom att mjölka dem, sedan tar hon hennes kalvar ifrån kon och orsakar enormt emotionellt lidande för att hon ska kunna ta kons mjölk.

Kon är egendom under lagen, vilket innebär att det är okej att bryta mot hennes egenintressen så länge som det ger ekonomisk profit. Hon föds upp till denna värld endast för att tillfredställa människans begär.

Föräldrarnas intima relation med sina barn respekteras inte och vid tidig ålder blir de separerade från varandra – en annan process som involverar mycket lidande och stress. Det finns några få gårdar som låter korna få vara med sina kalvar under flera månader (istället för några dagar/en vecka som är fallet på i princip alla gårdar), men i slutändan så blir hankalvarna separerade från sina mördrar för att möta det tragiska och orättvisa ödet att bli slaktade för kött.

Mejerikorna och hankalvarna blir dödade för att det resulterar i störst ekonomisk lönsamhet. De blir uppföda som endast ekonomiska ersättningsbara resurser, och inte som individer med ett egenvärde.
Detta lidande, utnyttjande och förtryck betalar man för varje gång man konsumerar ett glas mjölk, yoghurt, en ostskiva, annan mejeriprodukt; eller genom andra val där djur tjänar som objekt/egendom som finns här för att tillfredställa våra själviska begär på bekostnad av deras liv, hälsa, frihet och andra egenintressen.

Om man inte vill vara en del av att utnyttja och skada andra kännande varelser, så väljer man att avstå från att använda djur för mat, kläder, underhållning och alla andra syften, och blir vegan.

Mer läsning för den som är intresserad: http://bloganders.blogspot.no/2014/01/djur-lider-och-blir-dodade-for.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar