onsdag 12 juni 2013

Veganska rekommendationer - Böcker, videos, recept, länkar

Jag blev vegan i höstas.
Jag anser det självklart att aldrig konsumera icke-veganska produkter även om det inte finns några liknande alternativ.
För vi menar att det är etiskt fel att utsätta djur för onödigt lidande och död, och att äta icke-veganska produkter är helt och hållet onödigt.


Jag rekommenderar denna sida väldigt mycket:

http://www.facebook.com/abolitionistapproach och www.vegankit.com – finns bl.a. böcker, podcasts och veganska meddelanden som är väldigt viktiga. Och min egen sida – ’Likea’ gärna: https://www.facebook.com/DjurensRattigheterAvskaffaDjurslaveriet?fref=ts


För djurens skull, är det jätteviktigt att bli vegan; och jätteviktigt att vi visar hur viktigt detta är för alla vi känner och möter.

Mer rekommendationer
Jag skulle börja med rekommendationerna här: http://abolitionistvegansociety.org/tavs-chapters/#.UsL_ZrSwUX0 ; och sedan fördjupa mig om single issue campaigns och annat material på http://www.abolitionistapproach.com/ Tror inte man behöver veta så mycket detaljer om svenskt jordbruk – räcker nog med ett par timmars studier; och att känna till att djur blir utsatta för lidande och/eller död även på de gårdarna där de lider som minst. Som du vet så fokuserar så många på behandling, när fokus borde ligga på all användning.

Aktivism
För effektiv form av aktvisim så rekommenderar jag Abolitionist Vegan Society, att starta ett "chapter", läsegrupper med Eat like you Care, veganska informationsbord, flygbladsutdelning av abolitionistiska veganska flygblad, etcetera...Ha det så bra!
J

2 kommentarer:

 1. Hej. Vill väldigt gärna bli vegan men undrar var man kan få proteiner ifrån och D vitamin? Hur ersätter man ägg och andra mjölkprodukter för att kunna baka till exempel?
  Mvh
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hej Ingrid,
  Ursäkta för sent svar! Jag fick ingen notifikation om att jag fått en kommentar.
  Protein: http://www.drmcdougall.com/misc/2007nl/apr/dairy.htm
  D-vitamin: http://www.drmcdougall.com/misc/2011nl/mar/vitd.htm
  När man ska baka - det beror på vad för recept - det finns en del att läsa här: www.vegankit.com
  Istället för mjölk, så kan man t.ex. använda havremjölk.
  Istället för ägg - se vegankit.com - ibland kan man t.ex. krossade linfrön vispade med vatten. Ibland är inte det bra. Ibland är t.ex. tapiokastärkelse bra att använda. Det finns olika alternativ som är olika bra beroende på recept.

  mvh Anders
  Maila gärna anders (punkt) branderud (snabel-a) gmail (punkt) com
  om du har fler frågor, så att jag ser ditt meddelande.

  SvaraRadera