torsdag 13 juni 2013

Olagligt med sexuella övergrepp mot djur, men helt lagligt att döda djur för föda.

Jag skrev detta som en kommentar till ett inlägg på Djurrättalliansens hemsida som handlar om att de försöker få till ett förbud mot sexuella övergrepp mot djur.

Jag skrev:
Det är omöjligt att ge djur några egentliga rättigheter eftersom att de har en laglig status som “egendom”. I världen är det t.ex. helt lagligt att avliva sitt friska ‘husdjur’. Oavsett om det finns lagar, så kan den som vill bryta mot dessa lagar i hemlighet. Djur kommer aldrig få något riktigt skydd så länge som de ses som “egendom” i samhället, precis som de mänskliga slavarna aldrig kunde bli skyddade så länge som de var någon annans egendom.

Om vi vill ändra på detta, så måste vi sluta utsätta djur för onödigt lidande och död, inklusive sluta att använda, skada och döda djur för konsumtion av djurprodukter (kött, mjölk, ägg, osv). Att döda och skada djur för mat är sannerligen onödigt lidande, eftersom vi enkelhet kan leva och må bra på en vegansk diet. Och om vi tillåter sådant lidande mot djur för en trivial smakupplevelse, så kommer också allt annat onödigt lidande mot djur att förekomma.

Rekommenderar: http://bloganders.blogspot.no/2013/06/varfor-alskar-vi-hundar-men-dodar-och.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar