söndag 2 juni 2013

Hur avskaffar man pälsindustri, minkuppfödning och djurplågeri i Sverige och andra länder?

Det enskilt viktigaste du kan göra för djuren är att leva en vegansk livsstil och spendera din tid till att övertyga andra om vikten och etiska nödvändigheten att bli veganer.

Djur har ett moraliskt värde. Alla människor erkänner det som menar att djurplågeri är etiskt fel. Men om djur har ett moraliskt värde, så har de en rättighet att inte bli utnyttjade, skadade och förslavade. Enkelt sagt, de har en rättighet att bli behandlade som individer, och inte som resurser. Alltså, vi har ingen rättighet att förslava dem och utnyttja dem som gör i all sorts djurindustri. Men varje gång som någon gör ett icke-veganskt val, så behandlar denne djuren som resurser, och inte som individer. Detta är inte etiskt riktigt. Rekommenderar www.vegankit.com

Endast detta kommer att få ett slut på djurförtrycket. Just nu ökar djurförtrycket i hela världen, inklusive förtrycket av minkar. Djurförtrycket kommer att fortsätta så länge som konsumenterna vill använda sig av djurprodukter. Endast en vegansk värld kan få en slut på allt djurförtyck.


Läs mer på denna blogg och https://www.facebook.com/DjurensRattigheterAvskaffaDjurslaveriet

----

Ja, det är väldigt trist. Inte bara pälsindustrin, utan all djurindustri borde ha upphört! Anledningen till att människor har päls runt axlarna, är samma anledning som varför människor har kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter på sina tallrikar. ”Lakto-ovo”-vegetarianism orsakar att kor och kycklingar skadas, blir utnyttjade och dödade i djurindustrin [Se referenser bl.a. i nedanstående inlägg].
Anledningen till att människor gör detta är p.g.a. bekvämlighet, nöje, vana eller tradition; och på ett djupare plan eftersom de har blivit uppfostrade av samhället till att tro att djur är resurser, och dagligen exkluderat och ignorerat djuren vid måltider 3 gånger om dagen. Jag skriver mer om det här: http://bloganders.blogspot.no/2013/05/varfor-alskar-vi-och-vill-hundar-val.html
Alla djur har en rätt att inte behandlade som resurser, och veganism är den enda livsstil som respekterar djurens rättigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar