söndag 23 juni 2013

Ingen proteinbrist med en vegansk/hel-vegetarisk diet


Hej, Det är helt omöjligt att få protein-brist med en adekvat vegansk diet. Se: http://drmcdougall.com/misc/2007nl/apr/dairy.htm
Se även denna artikel i American Heart Association-journal: http://circ.ahajournals.org/content/105/25/e197.full¨

Skulle gärna vilja att du begrundade detta:

I Sverige föds det upp och dödas enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation nästan 80 miljoner kycklingar per år, cirka 3 miljoner grisar, 4330 hästar och över 400000  kor per år, samt många andra djur av andra arter. I Norge är det liknande siffror. Dessa djur, som blir skadade och dödade både i kött-, ägg och mjölkindustrin, som vi äter lider lika mycket som de andra djuren som beskrivs i tidningarna som offer för djurplågeri.

 

Vi anser att djurplågeri är etiskt fel eftersom att vi står för devisen att det är etiskt fel att utsätta djur för onödigt lidande och död. Vi hävdar att det är fel att vålla djur lidande och död för att det roar och underhåller oss, eller för att det är bekvämt att göra så, eller för att vi gör det av ren vana.

 

Vi har inget som helst näringsmässigt behov av att äta kött, mjölk, ägg och andra djurprodukter. Världens största hälso- och nutritionist-organisation, American Dietetic Association, vidkänner att en diet utan djurprodukter är hälsosamma och innehåller all näring, och även kan förse med hälsofördelar i att förebygga och behandla vissa sjukdomar [1].

 

Men de allra flesta i vårt samhälle utsätter dessa medvetande djur för lidande och död för att de gillar smaken av djurprodukter, eller utav bekvämlighet, vana eller tradition. Alltså, de allra flesta i vårt samhälle lever inte som de predikar. Man fördömer djurplågeri, men utsätter djur för ett liv fyllt av onödigt lidande och en brutal död utan att man har någon som helst nödvändighet för detta.

 

Man väljer att äta medvetna individer, som alla värderar sina egna liv, lika mycket som vi värderar våra egna liv. Vi väljer att förstöra ett liv, att stjäla en individs syfte, förstöra hopp och drömmar; att förstöra vänskapsrelationer och att förstöra en familj för att vi ska få tillfälligt ska få en gastronomisk njutning.

Se mer här: http://bloganders.blogspot.no/2013/06/varfor-alskar-vi-hundar-men-dodar-och.html


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar