tisdag 19 februari 2013

Om du inte är vegan så stödjer du pälsindustrin eftersom att se djur som egendom är roten till denna.

Harriet,
Tack för att du bryr dig!
Jag tror de flesta människor är godhjärtade, men man är inte medveten om vad ens handlingar gör.
Det är ingen skillnad på apan i bilden, astrahundarna och de 57 miljarder landlevande djur (eller mer än 1000 miljarder vattenlevande djur) som blir dödade för "mat" varje år.
Djuren har sitt eget syfte här på jorden och genom att döda de och äta de - så förstör vi för dem och deras syfte. Om vi har kärlek och känner empati för kor så ska vi heller d inte äta så att det orsakar död och lidande för en annan individ.

Människor tycker det är okej att äta kor och dess mjölk ( och grisar, men det är ingen skillnad detta jämfört med att ta hand om en hund och döda hunden som vi tar hand om när hon/han är endast fem år gammal ;'(  (som är fallet med "mjölkkor") bara för att vi inte längre kunde t.ex. utnyttja henne och ta mjölken som hon ska ge till sina ungar. Det vore ju fruktansvärt!!
Mjölkkor i Sverige blir dödade när dem inte kan producera mer mjölk; och mjölkkossornas hankalvar blir också dödade. Kon blir ofrivilligt våldtagen ("inseminerad") (djur har rätt till sina kroppar) varje år och får sina kalvar stulna från henne varje år när de är endast 1 eller några dagar gamla, för att människan ska kunna få mer mjölk. Hankalvarna blir dödade endast några månader gamla. Se berättelsen om en hankalv: http://www.youtube.com/watch?v=Rg3Yfdbs24I&feature=player_embedded
Ja, det är ett koncentrationsläger för djur. Djuren - korna, fårna, grisarna, hundar, katter, etc, blir oskyldigt dödade. Individer tar det dyrbaraste som dem har - sitt eget liv.
Enda lösningen om man tycker att djuren har ett moraliskt värde är att bli vegan, se www.vegankit.com

Att människor betraktar djur som "egendom" och dess konsekvenser. Se mer: http://www.abolitionistapproach.com/books/animals-property-and-the-law/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar