söndag 3 februari 2013

China Study -motargument till 'rebuttal'

Colin Campbell missbrukar inga nummer. Han varnar tydligt för missbrukande av nummer i hans bok.
Sedan kommer det personer som läser raw data och gör precis det som han varnar för i hans bok.
Dessa länkar refutterar påståenden som görs av Denise. Det finns också ett långt 12 sidigt rebuttal av författaren av China study.
Jag rekommenderar alla att läsa boken istället, så får ni se tydligt att den inte drar några slutsatser som inte kan dras.
Här finns rebuttals till det som Denise skriver:
http://www.30bananasaday.com/group/debunkingthechinastudycritics/forum/topics/a-cancer-epidemiologist?xg_source=activity
http://www.30bananasaday.com/forum/topics/has-denise-minger-read-the
http://www.vegsource.com/articles2/campbell_china_response.htm#storyContinued

Det finns andra viktiga argument varför man ska äta en vegansk diet:
15 miljoner barn dör i svält varje år --- eftersom att människor föder upp kor och föder dem mat som dessa barn behöver.
Om vi bryr oss om människor och djur så måste vi agera eftersom att om världen var vegansk skulle inga människor dö i världssvält, den empati som utvecklades för alla individer skulle resultera i att allt våld och alla krig upphörde (se boken www.worldpeacediet.org), 56 miljarder landlevande djur och mellan 1000 - 3000 miljarder vattenlevande djur + en mängd insekter skulle inte bli dödade varje år + alla djur (inklusive människor) som dör av den fruktansvärda miljöpåverkan som vi människor har (framförallt massiva slaktindustrin, inklusive fiskningen och miljöovänligt sätt att odla).

70% av Amazon-regnskogen har förstörts och människor som bodde där har jagats iväg för att människor i väst vill göra en profit på att föda upp djur som har det tragiska ödet att bli någon annans mat: http://www.youtube.com/user/MilkDocumentary
Till stor skada både för miljön, för människor och för andra djur.

Läs mer här om hur en vegansk värld leder till slut på svält: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/22/quinoa-bolivian-farmers-meat-eaters-hunger

Det är ingen skillnad på en gris förmåga och en hund eller katts förmåga att känna smärta, rädsla, glädje och kärlek, lidande och död.

Jag står för devisen: ’Jag vill inte orsaka någon kännande och medvetande individ lidande eller död till någon individ för njutning/smak’. Därför blev jag vegan i höstas som den ända logiska och etiska konsekvensen.
Rekommenderar denna: www.earthlings.com och denna http://www.abolitionistapproach.com/media/pdf/ARAA_Pamphlet_A4_Norwegian.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar