söndag 3 februari 2013

Att sluta döda oskyldiga djur är inte svårt. Det är inte svårt att följa moraliska princper som du är övertygad om.

Catharina,
Jag gjorde det, du kan göra det. Miljontals veganer har gjort det.

Du har en oerhört värdefull insikt om vilka djuren är, den smärta som de går igenom och deras moraliska värde. Du har brytit dig loss från det som samhället lärt dig och förstått att det enda etiska rätta är att bli vegan [Jag antar att du känner till det lidande och död som användandet av mjölkprodukter orsakar. Den som inte känner till detta kan läsa här: http://bloganders.blogspot.no/2013/01/hur-kor-blir-behandlade-i-sverige.html ].

Djuren som säljs som "ekologiskt kött" :( blir fortfarande brutalt och oskyldigt dödade. Vi vill inte vara en del av detta.
Jag rekommenderar dig att visualisera det lidande och död som djuren går igenom när du ser kött och du kommer att ändra dig -- från att tycka kött är gott, så kommer du att associera det med lidande och död.
Har du sett denna film: http://earthlings.com/ och detta otroligt insiktsfulla tal (?): http://www.youtube.com/watch?v=uQCe4qEexjc och denna hemsida: http://www.vegankit.com/ ? Jag rekommenderar de väldigt mycket!
Mina vänner har berättat att det finns jättegoda ersättningar: http://www.vegusto.se
Jag verkligen älskar vegansk mat och saknar inte djurprodukter alls. Det krävs att man tar ett beslut, det krävs målmedveten, sedan äter man vegansk mat och ens smaksinne ändras.
Att bli vegan är att bli en ny människa -- man kan inte helt finna frid och sant välmående så länge som man är en del av förtryck av oskyldiga djur.

Önskar dig allt gott och hoppas du snart blir vegan -- för djurens skull (inklusive alla människors skull (inklusive dig) - inklusive alla svältande barn i Afrika) !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar