lördag 23 februari 2013

Alla vilda djur har en rätt att leva fria från människans jakt och slaveri

Citat: "Jakt på tex älg ,björn, räv, hare mm är nödvändigt annars skulle vissa arter försvinna i våra skogar, Vi behöver en jämn fördelning av våra vilda djur."
Älgen har en rätt att leva, björn har en rätt att leva, räv har en rätt att leva, hare har en rätt att leva. Alla andra arter har en rätt att leva.
Alla dessa arter fanns och var inte utrotningshotade innan människan började jaga djur. Haren är en växtätare. Vi har över 7 miljarder människor. Inte hävdar vi att det är etiskt att döda människor bara för att det är så många människor och för att människor massutrotar andra djur. Likaledes så är det inte etiskt av oss att döda en massa vilda djur för att dem dödar andra djur.

När det gäller räven: Vi har inte rätt att besluta om någon annans liv -och hävda att ett djur hellre skulle vilja bli dödad än frysa.
Skabb: Det finns naturlig behandling för detta. Det är ingen som helst anledning för att döda rävar. Vi kan säkert säga att problemet fanns redan innan människan började jaga. Kanske har vi t.o.m. förvärrat problemet med den enorma miljöförstöringen och hur det påverkar vilda djur och deras immunförsvar.

Förutom det så ska vi sluta föda upp djur - hundar, katter, kor, grisar och alla andra djur. Alla djur förtjänar att vara fria: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/
"Tamdjur" har uppfödare anpassat så mycket med 'breeding', så att de inte längre klarar sig själva i det vilda. Vi ska sluta med all uppföding och ta hand om dessa djur som finns kvar tills de alla dör en naturlig död. Miljontals djur dödas i hela världen som människor har haft som "husdjur". Detta sker eftersom djur har en status som "egendom" och inte som de fina och oändligt värdefulla individer som dom är.

Människans inblandning i naturen leder till en enorm massutrotelse av djur (Google mass extinction of animals för att se hur mycket djur som dör nu jämfört med innan människan började påverka miljön något så oerhört), bl.a. p.g.a. den enorma landarealen av skogar som huggs ner för att föda upp djur och den enorma födan som 57 miljarder landlevande djur som växer upp med olyckan att bli någon annans mat. Även djur som har haft en förfärlig uppväxt och ett förfärligt liv p.g.a. människans slaveri vill inte bli dödade i slakthuset.

Rekommenderar denna föreläsning: https://www.youtube.com/watch?v=SvZpF1R6GUo


----------
Annan post:

Det är alltid fel att döda någon - oavsett om man gör det för sin familj eller djuren man tar hand om. Det är bara ett av problemen med att ha köpa "tamdjur".

Det finns tiotusentals välmående hundar som äter vegansk mat (inklusive hundarna som vi tar hand om och många hundar som personer som jag känner tar hand om; och t.ex. http://www.veganpoet.com/articles/dogs-can-be-vegan-too.htm). Hunden klarar av att bryta ner stärkelse:
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/starkelse-gjorde-vargen-till-hund
Hundar mår bra på en vegansk och näringsrik diet.
Många katter mår väldigt bra på vegansk mat med syntetiskt taurin och de näringsämnen som behövs: http://bloganders.blogspot.no/2013/02/veganska-katter-vegansk-kattmat.html
Se mer här om vad man gör när katten inte kan äta en vegansk diet med alla näringsämnen och syntetisk taurin: http://www.abolitionistapproach.com/follow-up-to-pets-commentary-non-vegan-cats/#.UVGJy5fudpp

Alla djur förtjänar att vara fria: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/
"Tamdjur" har uppfödare anpassat så mycket med 'breeding', så att de inte längre klarar sig själva i det vilda. Vi ska sluta med all uppföding och ta hand om dessa djur som finns kvar tills de alla dör en naturlig död. Miljontals djur dödas i hela världen som människor har haft som "husdjur". Detta sker eftersom djur har en status som "egendom" och inte som de fin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar