söndag 10 februari 2013

Mjölk orsakar allergier, auto-immuna sjukdomar, cancer, diabetes, benskörhet, hjärt och kärl-sjukdomar

Känner du till hur dåligt mjölk är för hälsan - att det orsakar allergier, auto-immuna sjukdomar, cancer, diabetes, benskörhet, hjärt och kärl-sjukdomar och mycket mer?
Se Forkes over Knives, se forskningen bakom denna film: http://www.adelicatebalance.com.au/ (väldigt bra film!!! )
Det kan mycket väl vara mjölkprodukter som gör att du blivit överkänslig mot så mycket frukt och grönsaker. Det finns tusentals exempel på personer som fått sina hälsoproblem helade genom att övergå till en raw food-diet.
Mjölkprodukter innehåller ett cancer-framkallande protein 'casein' och försurar kroppen, vilket gör att kroppen måste ta bl.a. kalcium från skelett för att göra kroppen mer basisk. En för sur mage orsakar hälsoproblem.
Det finns många som erfarit att det är kombinationen mjölk och frukt som orsakar problem, och inte frukt i sig.

Om man helt och hållet förstår att oskyldiga han-kalvar och mjölkkor blir regelbundet dödade i mjölkindustrin, att kalvar blir stulna från sin mor när de endast är en dag gammal (enligt mjölkorganisation), att kor mot sin vilja blir våldtagna ("inseminerade") av en maskin, så tror jag inte längre att man vill delta i detta. Du är godhjärtat och vill inte orsaka någon djur smärta eller död, så snäll låt det också helt och hållet reflektera det som du äter.
Snälla se denna film: http://www.youtube.com/watch?v=Rg3Yfdbs24I&feature=player_embedded

Det är inte endast en fråga om idealism - det är en fråga om liv och död, att inte orsaka någon annan levande varelser lidande och död. Vi människor klarar av att äta en diet på plantbaserade-produkter. Ett fåtal personer kan inte äta många frukter och grönsaker, men det är fortfarande många grönsaker, frukter, legumer och nötter som de kan äta--tillräckligt mycket för att överleva och må bra. Det finns ju hundratals frukter, grönsaker, legumer och nötter. Det finns även t.ex. detta som man kan äta: http://vegusto.se/ (fast för hälsans skull bör fokus vara på raw food-diet).
Och om vi kan överleva på en plantbaserad diet, så kan det ju omöjligen vara rätt att orsaka lidande och smärta till en hund, katt, gris, ko, människa, får eller något annat djur. 15 miljoner barn dör i svält i världen, och om vi vill hindra det är det bästa vi kan göra att inspirera personer att äta en plant-baserad diet -- eftersom nu så föder länder i väst maten som svältande barn behöver till djur som mjölkas/eller och slaktas. Denna artikel (
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/22/quinoa-bolivian-farmers-meat-eaters-hunger ) och World Peace Diet av Will Tuttle (finns på Spotify) tar upp det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar