söndag 24 februari 2013

Lagförslag om "förbättrade vilkor" för förtryckta djur kommer aldrig att få ett slut på djurförtrycket

Hej
 Först en kommentar till alla som läser och sedan en kommentar om lagförslaget: Det är ingen skillnad på en gris förmåga och en hund eller katts förmåga att känna smärta, rädsla, glädje och kärlek, lidande och död; deras motvilja mot att någon försöker döda dem och deras kärlek till sin familj. Det är inte endast att orsaka direkt fysiskt lidande som är fel, inte endast att låta grisar bo på en liten yta som är fel, utan allt utnyttjande och slaveri av djur. Så länge som personer visar med sina val att det är okej att orsaka visst lidande till djur [inklusive allt mord], så kommer även de mest brutala formerna av djurförtryck att finnas kvar. Det går inte moraliskt att rättfärdiga ett sorts onödigt lidande, men att vara emot ett annat sorts onödigt lidande.

Jag står för devisen: ’Jag vill inte orsaka någon kännande och medvetande individ lidande eller död till någon individ för njutning/smak’. Därför blev jag vegan (i.e. slutade att ta del av allt djurförtryck, inkl. att använda produkter från djur) i höstas som den ända logiska och etiska konsekvensen.
Rekommenderar denna: http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/what-are-the-roots-of-freedom-and-slavery/ och denna https://www.facebook.com/?q=#/abolitionistapproach?ref=ts&fref=ts

Lagförslag som ger grisar visst mer utrymme/rörlighetsutrymme gör endast personer mer komfortabla med att utnyttja grisar och att äta dom. För grisarnas skulle och för alla andra djurs skull – om man vill att allt djurslaveri ska få ett slut – så ska man spendera all sin tid med att inspirera människor till att bli veganer. Lagförslag som ovanstående kommer aldrig få ett slut på djurförtrycket. Djurslaveriet kommer aldrig att få ett slut så länge som djur har en status som ”objekt”. Se ovanstående Abolitionist Approach-hemsida för mer argument om varför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar